Bagheta decorativă din polistiren pentru tavan este obligată prin definiție să înfrumusețeze

BUCURESTI - 14 august 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Faptul că există baghete decorative din polistiren pentru tavan, cunoscute și drept cornișe, este o bucurie pentru amenajările interioare. Bucurie de care puteți profita din plin, fără urmă de îndoială. Prin felul în care au fost gândite, baghetele reușesc să redea simplitatea eleganței, indiferent de încăperea unde sunt montate. Felul în care acoperă spațiul dintre perete și tavan, ascunzând orice imperfecțiune de îmbinare între cei doi pereți, este un atu fantastic. Nu degeaba sunt cele mai cunoscute și folosite profile decorative!

Bagheta polistiren tavan

Bagheta polistiren tavan

Drumul de la linia curbă la bagheta decorativă de tavan din polistiren

Orice detaliu architectural este înțeles mai bine atunci când cunoaștem originea cuvântului care numește detaliul respectiv. Astfel, bagheta din polistiren (cornișa) provine din cuvântul latin coronis care înseamnă linie curbă. Mergând mai departe pe fir, latinescul coronis provine din cuvântul grecesc koronis care denumește orice obiect curbat. Este cuvântul care stă și la originea cuvântului coroană. Astfel, nu e de mirare succesul pe care îl are bagheta decorativă.

De altfel, aceasta este gândită ca o matriță ornamentală care circulă în jurul pereților unei încăperi chiar sub tavan. Rezultatul final este că formează o coroană care dă senzația de înălțime suplimentară încăperii. În plus, bagheta decorativă poate fi vopsită în orice culoare care se potrivește designelui din camera unde este montată.

Modelele de baghete pe care le găsiți la NMC România pot satisfice toate gusturile: sunt fie modele care înveselesc încăperea în care sunt montate, fie modele pretențioase care pot fi folosite în amenjarile gândite foarte sofisticat. Nu lipsesc modelele de lux care vorbesc de la sine atunci când sunt folosite în concordanță cu gusturile și nevoile clientului. 

Bagheta decorativă care ține pasul cu tehnologia

În seria literară în care este spusă povestea fantastică trăită de un vrăjitor-copil, există o scenă în care acesta trebuie să își aleagă bagheta pentru a-și începe cariera de vrăjitor. Și se dovedește că, de fapt, aceasta este cea care îl alege pe el. Pentru că stăpânul unei baghete magice trebuie să îndeplinească anumite condiții. Revenind la baghetele pe care le găsiți la NMC România lucrurile sunt ceva mai simple. Chiar aveți posibilitatea să alegeți, fără niciun fel de condiționări. Important este că, indiferent de modelul pe care îl veți alege, calitatea materialului din care sunt produse acestea este fără cusur.

De exemplu, cornișa de tavan decorativă (bagheta din zilele noastre care definește o amenajare cu stil) din polistiren de înaltă densitate (HDPS sau polistiren dur) WALLSTYL® WT10 – cu o lungime de 2 metri, este cea cu care puteți obține efecte vizuale absolut spectaculoase. Este gândită să reziste până la 70 de grade și o puteți vopsi cu ușurință în orice culoare cu vopsele fără solvenți. Mai ales că suprafața este perfect netedă, fără niciun fel de imperfecțiuni la capete. Spatele acestei baghete este răsucit special pentru o aderență maximă a lipiciului cu ajutorul căruia va fi montată.

Și acesta este doar un exemplu. Aveți de ales dintre zeci de baghete decorative care au atuurile clar stabilite: versatile – prin multitudinea de modele și dimensiuni, ușoare și simplu de instalat - nu depind de vârsta și structura clădirii, sunt durabile și rezistente, suportă umiditatea și temperaturile înalte.

În definitv, baghetele decorative sunt profile folosite încă din Antichitate. De la stilul Victorian – care este unul de prestigiu și onoare – la stilul modern – adaptat nevoilor din zilele noastre, ele reușesc să se impună atât în spațiile amenajate tradițional, cât și în cele moderne. Trebuie doar să îndrăzniți să vă doriți altceva de la spațiul în care locuiți și să ieșiți din paradigma peștelui de pe televizor.