Cat de profitabile sunt casele de pariuri din Romania?

BUCURESTI - 5 august 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate

In ultimii ani, tot mai multi romani au inceput sa descopere pariurile si sa faca o pasiune din asta. Indiferent de echipa favorita, de specificul sportului si de scorul meciurilor, pariurile sportive ofera diferite mize. Pierd sau castiga, pariorii revin de cele mai multe ori pentru a-si reincerca norocul si intuitia. Dar cum functioneaza casele de pariuri din Romania si cat de profitabile sunt? Un lucru este cert: pariurile sportive s-au dezvoltat enorm in ultimii 10 – 20 de ani, iar oportunitatile pentru cei interesati sunt foarte multe. Nu este un secret faptul ca afacerile caselor de pariuri din Romania sunt tot mai profitabile.

Profitabil

Profitabil

Mai multe statistici si analize arata ca piata pariurilor sportive a crescut uimitor in ultimii sapte ani. Conform datelor, firmele care activau in domeniul pariurilor sportive aveam in 2010 venituri de 354 milioane de ron. Cinci ani mai tarziu, veniturile caselor de pariuri au explodat la 1,4 miliarde ron, iar dupa inca un an, in 2016, veniturile au sarit de 1,5 miliarde de lei.

Profitabilitatea caselor de pariuri din Romania poate fi observata si in cresterea numarului de firme si a numarului de angajati la casele de pariuri sportive. Din 67 de firme de pariuri sportive raportate in anul 2010, s-a ajuns la nu mai putin de 126 case de pariuri in 2014. De la 2770 salariati, s-a ajuns la peste 12600 de salariati.

Incepand cu 2015, piata caselor de pariuri in Romania si-a inceput perioada de maturitate. Daca pana in 2015 dezvoltarea a fost una galopanta, din 2015 casele de pariuri sportive s-au exact pe profitabilitate si optimizarea veniturilor.

Cu toate ca numarul caselor de pariuri stradale nu a mai crescut, profitabilitatea celor existente a crescut de la an la an. In 2015, profitabilitatea firmelor de pariuri a crescut la 173 milioane de lei, cu 40 de milioane de lei mai mult fata de anul precedent.

Si in anii urmatori, piata a urmat acelasi trend, cu profituri mai mari, dar fara a se deschide noi agentii. Factorii externi, ca scaderea TVA si aparitia pandemiei COVID-19, au determinat unele fluctuatii privind profitabilitatea caselor de pariuri.

Piata pariurilor sportive se afla inca intr-o crestere spectaculoasa datorita deschiderii romanilor pentru mize si oportunitati de joc.

Un alt factor care a determinat cresterea profitabilitatii caselor de pariuri in Romania este posibilitatea de joc la distanta. Pariurile online sunt flexibile si ofera posibilitatea romanilor sa joace de oriunde, accesand aplicatiile sau site-urile de pariuri, prin laptop sau telefon.

Acest lucru este confirmat si de Asociatia Patronatelor Operatorilor de Pariuri din Romania, Romania Bookmakers. Conform acestei asociatii, operatorii de pariuri clasici contribuie annual la bugetul de stat cu circa 120 milioane de euro. Industria are circa 16000 de angajati.

Ca o concluzie, putem spune ca agentiile de pariuri sunt profitabile in Romania. Acest lucru se datoreaza apetitului crescut al romanilor pentru pariuri, posibilitatea de joc la distanta (online), diferitelor oportunitati si avantaje de joc, accesului la informatii si resurse diverse.

Pentru ca toate industriile sunt afectate de pandemia COVID-19, nici pariurile sportive nu sunt ocolite. Vom vedea cum se va descurca aceasta piata in fata provocarilor COVID-19.