Certificatul energetic pentru cladiri este obligatoriu. Cum il obtii rapid?

BUCURESTI - 25 iulie 2016

Comunicat tip General in Constructii, Imobiliare

O locuinta nu mai poate fi vanduta sau inchiriata daca proprietarul ei nu detine un certificat de performanta energetica. Iata cum poti obtine documentul, ce acte sunt necesare pentru intocmirea lui si cum poti face toate acestea simplu si rapid, apeland la o echipa de profesionisti.

Certificatul energetic pentru cladiri este obligatoriu. Cum il obtii rapid?

Din iulie 2013, printr-un act normativ, Guvernul a reglementat vanzarea si inchirierea de locuinte, solicitandu-le proprietarilor un document tehnic cu caracter informativ care atesta performanta energetica a cladirii, precum si incadrarea acesteia intr-o clasa de performanta energetica. In lipsa acestui certificat de performanta energetica, contractele de vanzare cumparare sunt declarate nule. De asemenea, certificatele mai sunt obligatorii la receptionarea constructiilor noi.

De ce este necesar un certificat energetic

Prin certificatul energetic, potentialul cumparator sau chirias este informat asupra performantei energetice a apartamentului, exprimata, in principal, prin consumul total anual specific de energie in kWh/mp arie utila, respectiv prin consumul de caldura anual specific pentru incalzire, apa calda de consum si iluminat, eficienta energetica a apartamentului, prin incadrarea acestuia intr-o clasa energetica.

Practic, prin acest certificat se doreste si se incurajeaza imbunatatirea performantei energetice. Reducerea consumului de energie duce in primul rand la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Potrivit unui studiu al Agentiei Internatioanale a Energiei, imbunatatirea performantei energetice  a cladirilor, a proceselor industriale si a transportului ar putea reduce necesarul de energie al lumii cu o treime pana in anul 2050.

Ce acte ai nevoie pentru un certificat energetic

Pentru obtinerea certificatului energetic trebuie sa intocmesti un dosar care sa contina mai multe documente.

Pentru apartamente ai nevoie de actul de proprietate si de cadastrul sau partiurile de arhitectura ale constructiei.

Pentru cladiri e nevoie, din cartea tehnica a constructiei, de planurile de amplasament a cladirii, de planurile de structura a cladirii, de planurile si de descrierea instalatiilor din cladirea construita. Mai sunt necesare date tehnice despre materiale de constructii folosite, date tehnice despre echipamentele de instalatii de incalzire, racire-climatizare, ventilatie, furnizari apa calda si apa rece, etc.

Obtine certificatul energetic in maximum 48 de ore

Acum poti obtine un certificat de performanta energetica in doar 48 de ore. EnergoPlan Cluj are o echipa de profesionisti bine inchegata care este la dispozitia oricarui proprietar de locuinta sau de imobil si care are nevoie de un certificat energetic.

Daca te afli in Cluj-Napoca sau in oricare dintre localitatile de pe raza judetului Cluj este suficient sa suni la numarul 0723.328.990. Vei intra in legatura cu un consultant EnergoPlan Cluj care se va deplasa la locatia indicata si va face evaluarea documentatiei si va culege informatii direct pe teren, prin relevare. In doua zile de la aceasta intalnire vei avea certificatul de performanta energetica.

Pretul, spre exemplu, in cazul apartamentelor incepe de la 125 lei si difera functie de mai multi factori cum ar fi: suprafata, numarul de camere, pozitia, localizarea imobilului. Odata emis, atat certificatul de performanta energetica, cat si auditul energetic al cladirii sunt valabile 10 ani.

Apeleaza, asadar, la echipa EnergoPlan Cluj  si vei beneficia de cele mai ieftine si mai rapide servicii.