De ce e bine să apelezi la un agent imobiliar?

BUCURESTI - 8 octombrie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Vrei să cumperi sau să vinzi un imobil? Primele idei care îți vin, în mod cert, e să întrebi cunoscuții sau să publici/cauți anunțuri pe site-uri specializate (precum bisara.ro).

Bisara Timisoara

Bisara Timisoara

Probabil te gândești că aceste metode sunt eficiente și te vor ajuta să găsești rezultatul dorit.

Dar ce zici de colaborarea cu un agent imobiliar sau o agenție imobiliară? Sigur. Te vei gândi instant la ”cât comision îmi va cere?”. Ceea ce e drept, mulți reacționăm așa.

Însă ce mulți nu știu e că o astfel de colaborare îți oferă acces la informații, oferte, te ajută să salvezi timp, bani și să închei tranzacții în siguranță. Fără bătăi de cap și drumuri dute-vino.

Un agent sau o agenție de imobiliare au în echipa lor profesioniști pregătiți să te ajute să găsești exact ce ai nevoie. Asta fac cei de la Bisara.ro, sunt o agenție de imobiliare cu oameni pasionați să-ți salveze timp în căutarea ta și să-ți găsească doar oferte care se potrivesc nevoilor tale.

Visul tău, e prioritatea colaboratorului pe care îl alegi. Un specialist imobiliar competent știe ce se întâmplă în piața imobiliară și mai ales, gestionează cu grijă procesele de vânzare-cumpărare a oricărui imobil. 

Un agent imobiliar profesionist are experiență, expertiză și educația necesară în derularea tuturor acțiunilor în numele tău, pentru a obține cele mai bune rezultate într-un timp scurt, față de ce ai putea obține tu dacă ai face aceste acțiuni pe cont propriu.

Uite câteva motive, care te vor ajuta să înțelegi rolul unui agent imobiliar.

Accesul la informații.

Orice agenție sau agent imobiliar are acces la foarte multe informații ce țin de piață, imobile, istoricul acestora, unde găsești apartamente/case noi, care sunt cele mai bune prețuri sau adevărata valoare a oricărui imobil. Și nu în ultimul rând, care e cea mai bună perioadă să vinzi sau să cumperi o proprietate.

Mai multe cunoștințe. Mai multe proprietăți.

Da. Un agent imobiliar deschide ușile multor colaboratori, mult mai ușor și mai rapid. Și nu doar atât.

Agenții imobiliari pot cunoaște proprietăți care nu au apucat să fie promovate și să ți le ofere în exclusivitate, știind că tu cauți un anumit tip de apartament sau o casă într-o anumită zona.

Ce mai... agentul devine persoana ta de legătură, prietenul tău care știe tot ce mișcă în piața imobiliară și colaboratorul numărul 1.

Salvezi timp prețios.

De ce să suni la 50 de anunțuri, să mergi să vezi 10 apartamente pe săptămână și nici unul să nu fie cum îți dorești?

Acesta ar fi timp pierdut, timp în care agentul, prietenul tău, ți-ar oferi cele mai bune oferte încadrate în dorințele tale. Asta printr-un e-mail, un mesaj pe whatsapp sau oriunde preferi tu.

Dacă vrei să mergi la vizionare, doar îl anunți ce ți-a plăcut și el va programa totul pentru tine, în funcție de disponibilitatea ta :)

În cazul în care ești în proces de cumpărare a unui apartament cu 3 camere, de exemplu, atunci agentul imobiliar îți va salva timp prin faptul că îți va arăta doar apartamente de vânzare cu 3 camere. Si chiar cele mai noi oferte aparute și mereu updatate.

Astfel, colaborând cu un agent, reduci la mai puțin de jumate efortul tău și timpul pe care l-ai fi petrecut la telefoane, întâlniri inutile la proprietăți care nu se încadrează în standardele tale, stat în trafic, care toate consumă energie și timp.

Salvezi timp, să zicem că-l ai și îți permiți să-l pierzi. Dar dacă salvezi/câștigi și bani?

Sincer, cine nu ar îndrăzni să economisească niște bani pentru o proprietate nouă? De banii aia să îți iei canapeaua aia scumpă, mult visată sau mobilă nouă în living room.

Sau, pe partea cealaltă, vrei să vinzi, dar nu prea știi cum să negociezi la preț ca să nu fi în pierdere.

Cine e un mai bun negociator ca tine?

Da, ai ghicit, tot agentul imobiliar. 

Trebuie să știi că orice proprietate are un preț bine stabilit sub care, cel mai probabil nu va coborî niciodată. Tocmai de aceea, atât proprietarii cât și cumpărătorii sunt mereu disponibili să negocieze. Important e să știi cum, când și cât.

Agentul imobiliar aplica niște tehnici proprii de vanzare, pe care le-a studiat și testat, care știe că deja funcționează. El își dorește un singur lucru: atât vânzătorul cât și cumpărătorul să fie fericiți și mulțumiți cu noua tranzacție. El știe ce vrea vânzătorul, dar știe cât poate și cumpărătorul și atunci e legătura perfectă în tranzacții de succes.

Să nu uităm de cel mai important lucru: siguranța tranzacțiilor.

Ai auzit și tu povești cum ca oameni au cumpărat locuințe și acele acte s-au dovedit false, ca mai apoi să se trezească fără nimic? Noi am auzit, și multe.

Colaborarea cu un agent sau o agenție imobiliară, nu va permite niciodată acest lucru. De ce sau cum se asigură?

Ei au legături strânse peste tot (Cadastru, Fisc, Notar, Bancă), orice proprietate va fi verificată înainte să fie tranzacționată. 

În plus, tot agentul te ajută să obții rapid și simplu toate actele de care ai nevoie, fie că vinzi sau cumperi un imobil.

Spor la vândut/cumpărat! Sperăm că aceste informații te-au ajutat să înțelegi mai bine rolul unui agent imobiliar.