De ce este util un amortizor usa. Principalale 9 beneficii

BUCURESTI - 13 ianuarie 2020

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Zgomotul asurzitor al usii scapata din mana si lasata sa se inchida singura, sub propria-i greutate, ne este binecunoscut tuturor. E greu de tolerat, mai ales daca se repeta frecvent.

Amortizor usa

Amortizor usa

Spune adio usilor trantite!

Usa unui magazin, o usa de bloc sau chiar usile casei sunt adesea trantite pur si simplu, creand un zgomot infernal si o stare de spirit neplacuta. Un amortizor usa controleaza viteza cu care usa este deschisa sau inchisa. In felul acesta, nicio usa nu va mai fi trantita de perete de catre cei care se grabesc si nu au rabdare sa o inchida usor.

 

Usa nu mai ramane deschisa

Multe persoane nu tolereaza usile deschise nici macar in locuinta lor. Prefera ca usa de la dormitor ori cea de la bucatarie sau baie sa ramana mereu inchisa, iar cu un amortizor aceasta se va inchide de la sine dupa ce ai parasit incaperea.

 

Ofera mai multa siguranta in caz de incendiu

Un amortizor usa se instaleaza in general pe usile antifoc si pe cele de la intrare, deoarece acestea trebuie sa stea inchise. In cazul nefericit al unui incendiu, in incapere nu trebuie sa patrunda oxigen, intrucat acesta nu ar face decat sa alimenteze focul, astfel ca o usa care ramane inchisa impiedica raspandirea incendiului.

 

Exista chiar normative in Uniunea Europeana care prevad tocmai mentinerea usilor si a ferestrelor inchise atunci cand izbucneste un incendiu pentru a preveni extinderea focului. Cei care detin spatii care presupun un aflux mare de persoane, asa cum ar fi un magazin, spre exemplu, sunt obligati sa respecte aceste reguli de siguranta la incendiu. In acest caz, este obligatorie montarea de amortizoare rezistente la foc. Specialistii Feronerie Usi SRL va pot indruma in alegerea unui amortizor usa corespunzator.

 

Previne accesul persoanelor nedorite in cladire

Usa cu amortizor spuneam ca se inchide automat dupa ce ai patruns in incinta. In cazul unui bloc de locuinte, daca usa de la intrare este prevazuta cu amortizor, acesta va inchide automat usa in urma persoanelor care intra. Astfel, in cladire nu vor putea patrunde persoane nedorite.

 

Pastreaza constanta temperatura din incapere

O usa deschisa va permite aerului cald din incapere sa iasa, lasand sa patrunda cel rece. In felul acesta, incalzirea locuintei nu se va mai face corespunzator, iar factura va fi incarcata inutil. In schimb, atunci cand usa cu amortizor se va inchide automat, si caldura sau, dupa caz, aerul rece produs de aparatul de aer conditionat, vor ramane in interior.

 

Sporeste confortul

Efortul de a inchide usa nu este mare, insa multe persoane uita pur si simplu sa o faca sau nu si-au creat un reflex din a inchide usa. Tocmai de aceea nu trebuie neglijat confortul de a avea o usa care se inchide singura. In plus este util cand avem de carat bagaje pentru ca va trebui numai sa impingem de usa ea inchizandu-se singura in urma noastra.

 

Protejeaza si creste durata de viata a usii

Daca o usa este trantita in mod frecvent aceasta va necesita mentenanta pentru a mai functiona asa cum trebuie. Pe termen lung, aceasta va genera costuri suplimentare.

 

Ajuta la pastrarea igienei si curateniei

Batranii au o vorba: in oala acoperita nu intra musca. E valabil si in cazul usilor cu amortizor. Intrucat raman inchise, nu vor patrunde in incapere nici insecte, nici praf sau frunze uscate. Riscul cel mai mare e in cazul cladirilor cu expunere la sosele aglomerate.

 

Asigura pastrarea intimitatii

Anumite spatii precum vestiarele sau toaletele necesita echiparea usilor cu amortizor pentru a proteja intimitatea persoanelor aflate in interior.