Lenjeriile de pat - cum le alegi corect

BUCURESTI - 14 septembrie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Fetele de pernă, cearceafurile pentru pat şi husele care învelesc pilotele sunt accesorii importante care influențează calitatea somnului dar şi starea de spirit pe care o ai.

Lenjerii de pat

Lenjerii de pat

Alegerea acestora este o sarcină importantă și cere responsabilitate. Lenjeriile de pat trebuie să fie realizate din țesături textile naturale ce se simt moi şi plăcute la atingere. Nu trebuie să producă disconfort pentru piele şi nici disconfort vizual, trebuie să se integreze perfect în ambient şi să contribuie la crearea unui decor prietenos.

Materialele textile naturale  - soluţii prietenoase pentru sănătatea pielii

Dormitorul este acea zonă specială destinată odihnei şi somnului. Acestuia trebuie să i se acorde multă atenţie pentru alegerea mobilierului potrivit. Un spaţiu prea aglomerat produce stres, unul incorect organizat va afecta somnul și implicit starea de sănătate. Patul este corpul asupra căruia trebuie să se focuseze o mare parte a atenţiei. Lenjeriile montate peste saltea, husele care îmbracă pilota şi peste perne sunt elemente importante care influențează calitatea somnului. Sunt recomandare ţesături textile naturale, moi, plăcute la atingere. Proprietățile fibrelor naturale nu pot fi contestate, acestea sunt prietenoase cu pielea şi ajută la reglarea temperaturii corporale în timpul somnului. Ţesăturile din bumbac, satin, jersey sunt câteva dintre soluţiile pe care trebuie să le iei în calcul pentru a beneficia de confortul dorit. Acestea nu sunt doar plăcute pentru piele sunt şi rezistente, se întreţin uşor şi pot fi exploatate intens.

Texturi fine pentru confort 

Ca starea de confort să fie maximă trebuie alese țesături cu textură fină. Lenjeriile obținute din bumbac premium se disting faţă de cele realizate din bumbac natural. Sunt moi plăcute la atingere şi sporesc starea de bine. Şi lenjeriile realizate din bumbac satinat au caracteristici deosebite şi ajută la instalarea somnului de calitate. 

Cromatică blândă care induce starea odihnă şi relaxare

Când vine vorba de stare de bine, relaxare şi odihnă cromatica este importantă. Lenjeriile cele mai potrivite sunt cele monocrome, în culori pastel. Chiar dacă mulți le considera banale şi plictisitoare acestea sunt mai odihnitoare faţă de cele cu imprimeuri stridente sau culori vibrante. Cei ce aleg lenjerii din bumbac colorate se pot orienta către imprimeurile delicate, care nu obosesc vizual şi care ajută la întregirea unui ambient prietenos.

Lenjeriile perfecte trebuie să se potrivească perfect cu dimensiunile pernelor, pilotelor a saltelelor pe care le îmbracă. Alegerea unor piese prea mari sau prea mici, nu face decât să creeze starea de disconfort.