Turismul intern mișcă cererea pe piața cazărilor din Cluj Napoca

BUCURESTI - 26 iunie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Turism

După o scădere de peste 80% a căutărilor înregistrate în online pentru cazare în Cluj-Napoca în luna aprilie, față de luna martie 2020, odată cu ridicarea restricțiilor de circulație, traficul online a înregistrat o creștere treptată.

Cazare Cluj

Cazare Cluj

Astfel, în ultimele zile, traficul online a celor care caută cazare în orașul Cluj-Napoca, începând cu pensiuni, hoteluri sau apartamente în regim hotelier, a avut creșteri de circa 30% față de cea mai slabă lună a acestui an, luna aprilie, conform site-ului local CazareClujNapoca.ro

Pe contextul lipsei evenimentelor și a festivalurilor care au loc anual în Cluj, cererea este în continuare mică, deoarece acestea aduceau cea mai parte a turiștilor în perioada de vară.

Cu o piață de circa 200 de unități de cazare, din care aproximativ 55 sunt pensiuni și 50 hoteluri, la care se adaugă unitățile din jurul orașului Cluj-Napoca, administratorii acestora se adaptează noilor condiții de pe piață.

În acest context, un chestionar a fost trimis în rândul unităților din Cluj-Napoca în perioada 5-11 iunie 2020, prin care s-a dorit aflarea celor mai importante măsuri de siguranță implementate pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Astfel, s-au aflat informații care-i vor încuraja pe turiști să apeleze la serviciile unei unități de cazare.

Majoritatea unităților de cazare au luat măsuri drastice pentru siguranța turiștilor, printre acestea fiind restrângerea activităților și a facilităților oferite, precum și dotarea cu dispozitive de ultimă generație pentru dezinfecție virusologică.

Pentru protecția turiștilor, peste 55% dintre unitățile chestionate spun că vor oferi în mod gratuit măști de protecție celor care au nevoie, față de cei 30% care nu oferă acest beneficiu. Pe lângă aceștia, 13% oferă aceste măști contra cost persoanelor. Totuși, pentru toată perioada în care masca este obligatorie, purtarea celei proprii este recomandată.

Un alt punct important care nu avea cum să fie trecut cu vederea este cel al curățeniei. În acest caz, se observă o mobilizare a tuturor unităților de cazare pentru dezinfectarea corespunzătoare a suprafețelor și aerisirea spațiile închise frecvent utilizate de către clienți.

Unul dintre proprietarii unităților de cazare a accentuat importanța acestor măsuri, declarând: „Am luat o gamă largă de măsuri: de la actualizarea procedurilor de lucru pentru fiecare departament, la introducerea soluțiilor de curățare și dezinfectare avizate în combaterea virusurilor”.

Pentru servirea în siguranță a mesei, turiștii pot opta pentru mai multe variante. Astfel, unele unități de cazare oferă servirea mesei în regim Room Service sau pe terasele amenajate. Altele renunță însă la acest serviciu în perioada următoare, până la noi reglementări.

În final, unitățile de cazare chestionate recomandă tuturor celor care își doresc să le treacă pragul să respecte normele impuse de autorități, dar, totodată, și regulile unității.

Orașul Cluj-Napoca și împrejurimile acestuia oferă nenumărate oportunități de relaxare si de petrecere a timpului liber. Chiar și în lipsa marilor festivaluri care animau Clujul în anii trecuți, acesta este o destinație care merită vizitată și în acest an. Aici veți descoperi numeroase obiective turistice spectaculoase, care accentuează farmecului acestui oraș.