Accesiune a albiei unui rau care si-a schimbat cursul in mod natural

Definitie Accesiune a albiei unui rau care si-a schimbat cursul in mod natural

Sinonim - accesiunea albiei parasite. Din punctul de vedere al dreptului civil, o accesiune imobiliara naturala. Potrivit art.502 Cod Civil, "daca un fluviu sau un rau isi face un nou curs parasind vechea sa albie, aceasta albie, se imparte intre proprietarii marginasi". Proprietarii riverani carora le revine vechea albie a raului nu sunt obligati sa plateasca nici o despagubire proprietarului pe terenul caruia raul si-a facut o noua albie, deoarece acest fenomen a avut loc in mod natural.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Accesiune a albiei unui rau care si-a schimbat cursul in mod natural? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Accesiune a albiei unui rau care si-a schimbat cursul in mod natural.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Accesiune a albiei unui rau care si-a schimbat cursul in mod natural. Definitiile termenilor despre Accesiune a albiei unui rau care si-a schimbat cursul in mod natural cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Accesiune a albiei unui rau care si-a schimbat cursul in mod natural, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Accesiune a albiei unui rau care si-a schimbat cursul in mod natural.