Cu cine imi pot monta aparatul de aer conditionat ?

BUCURESTI - 10 aprilie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Ai nevoie de un specialist pentru instalarea aparatului de aer condiționat?

montaj aer conditionat

montaj aer conditionat

 Ai nevoie de un specialist pentru instalarea aparatului de aer condiționat?

 

 Cu toții ne dorim un aer confortabil în locuință sau la birou, o răcire a aerului vara sau încălzirea lui în perioada friguroasă. Poate chiar o îmbunătățire a calității aerului printr-o filtrare profesionistă. Dacă pentru încălzirea aerului avem mai multe soluții la îndemână, pentru răcirea și filtrarea aerului, de departe cea mai convenabilă și avansată metodă este prin folosirea de aparate de aer condiționat. Dar oare cu cine facem montaj aer conditionat ?

 Să cumpărăm un aparat de aer condiționat e relativ simplu, multe magazine ne oferă variate modele de aparate, de la mulți producători. Putem cumpăra online, fără să ne deplasăm la magazin. Dar instalarea aparatului de aer condiționat nu e chiar floare la ureche. Sistemul de condiționare a aerului este complex și necesită pricepere și cunoștințe profesioniste pentru a putea fi pus în funcțiune.

 Iată cel puțin 3 motive pentru care ar trebui să apelăm doar la o echipă calificată în instalarea de aparate de climatizare:

-în cele mai multe cazuri, garanția aparatului va fi condiționată de instalarea de către o echipă specializată. Ce economie facem dacă apelăm la un amator pentru instalare dar apoi nu beneficiem de garanție?  

-siguranța în exploatare nu poate fi garantată decât de profesioniști în instalare. Un amator poate face multe greșeli care pot avea urmări din cele mai grave: de la proasta funcționare a dispozitivului, până la scurt-circuite sau incendii. Mai mult, veți fi răspunzător pentru orice daune produse altora dacă vă asumați instalarea "după ureche" a aparatului de climatizare. Oare merită asemenea riscuri? 

-un instalator profesionist poate oferi un serviciu de întreținere periodică a aparatului de aer condiționat, astfel încât să fii sigur de funcționarea corectă pentru cât mai mult timp. În plus, în cazul unei defecțiuni survenite în timpul sezonului cald, instalatorii sunt în general copleșiți și, prin urmare, fără un contract de întreținere, riscați să așteptați câteva săptămani înainte de a putea folosi din nou aerul condiționat. Printr-un contract de mentenanță, aveți prioritate absolută în ceea ce privește planificarea și gestionarea intervențiilor, cu excepția cazurilor de forță majoră. Deasemenea tariful perceput va fi unul prestabilit, conform contractului.  Încă o dată siguranță și economie pentru tine.

 Proverbul "ce iei pe mere, dai pe pere" se aplică înzecit în situația asta. Poate părea o economie de câțiva  bănuți instalarea de către un amator, dar costurile ce vin în timp și, mai ales, riscurile asociate, sunt înzecit mai scumpe și mai periculoase pentru sănătatea ta și a celor dragi. Pentru a contracta un serviciu de montaj aer conditionat va rugam sa apelati la firme cu experienta si nu la amatori.