Adunarea Generala ANOSR 2010

BUCURESTI - 21 iulie 2010

Comunicat tip General in ONG

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania desfasoara in perioadă 22-25 iulie, la Timisoara, Adunarea Generala ANOSR. Anul acesta 120 de reprezentanti ai studentilor din Romania se vor intalni la Timisoara, orasul unde a avut loc Adunarea Generala-de constituire a ANOSR, acum 10 ani. Acestia vor conveni asupra directiilor de actiune pentru urmatorul an, vor incerca gasirea unor solutii la probleme actuale din sistemul de invatamant superior si vor alege urmatorul birou de conducere.

De asemenea pe parcursul urmatoarelor zile, liderii studentilor vor dezbate impactul pe care il va avea Legea Educatiei Nationale asupra studentilor cat si pasii de urmat pe viitor. Studentii trebuie sa constientizeze impactul real pe care o noua lege a educatiei il va avea asupra sistemului educational din Romania.

Insemnatul eveniment pentru miscarea studenteasca va avea deschiderea oficiala JOI, ora 17:30 la Rectorat, sala Senatului din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara (Piata Victoriei nr.2). Fiind un centru universitar important din Romania, in cadrul deschiderii ne vor unora cu prezenta si vor ura bun venit studentilor gazda Universitatii Politehnica, Dl. Rector Prof.Dr.Ing. Nicolae Robu, un reprezentant din partea Universitatii de Vest Timisoara si un reprezentant al Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes’. La deschidere este asteptata si presa.

“Vom avea peste 120 de lideri din 16 centre universitare, reprezentanti a 67 de organizatii studentesti din Romania. Diversitatea acestora va da o perspectiva nationala asupra nevoilor studentilor pentru urmatoarea perioada.” Cezar Mihai Haj – Presedinte ANOSR

Despre Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) s-a format în urma mișcărilor studențești din toamna anului 1999. Astăzi ANOSR reunește 67 de organizații studențești cu tradiție din Romania, reprezentând peste 500.000 de studenți la nivel național. ANOSR este unica federație studențească din tara noastră recunoscută și reprezentată la nivel european, fiind membră în cadrul European Student Union (ESU). In 2007, ANOSR a primit premiul Galei Societății Civile la Secțiunea Educație, iar în 2008, Ligia Deca, fost președinte ANOSR, a preluat coordonarea Coaliției pentru Universități Curate, unde ANOSR este și unicul reprezentant al studenților. Din mai 2008 Ligia Deca este președintele Uniunii Europene a Studenților, fiind primul student din Europa de Est care deține aceasta funcție, realeasă în aprilie 2009 pentru un nou mandat în fruntea a peste 11.000.000 de studenți din Europa.

Reprezentăm viitorul!
Cezar Mihai HÂJ – Preşedinte ANOSR
Tel:0743.122.511
Cristina FIŢ – PR
Tel:0742.898.974/ 0734.994.837
office@anosr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/alianta-nationala-a-organizatiilor-studentesti-din-romania/adunarea-generala-anosr-2010