Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania


Descrierea companiei Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania

Fondata in 1999 este prima federatie de asociatii studentesti din Romania putand fi considerata in prezent drept cea mai mare si reprezentativa structura sindicala de acest gen, neguvernamentala, apartidica si non-profit.

SCOP
Ne orientam spre reprezentarea si promovarea intereselor studentilor din Romania sub aspect educational, social, economic si cultural, atat la nivel national cat si international.
ANOSR este in primul rand o platforma de comunicare intre organizatiile membre, urmarind in acest sens sa faciliteze parteneriatele si schimbul de resurse intre organizatiile studentesti.
Totodata, are ca obiectiv reprezentarea intereselor comune ale membrilor sai, formarea de lideri la nivel national si promovarea acestora in societatea romaneasca, exceptand latura politica.
Vizam organizarea de activitati axate pe mobilitate si networking intre organizatiile membre, stimuland schimbul de experienta, comunicarea si informarea pe plan intern si extern.

COMPONENTA
Asociatiile membre ANOSR implementeaza proiecte generice pentru miscarea studenteasca din Romania, inca din anul 1990.
In componenta ANOSR se regasesc peste 40 de organizatii studentesti din cele mai importante universitati din Romania, reprezentand peste 200.000 de studenti din: Alba Iulia, Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Hunedoara, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara.
In relatia cu organizatiile membre ne bazam pe principiile transparentei si non-partizanatului, facilitand accesul oricarei structuri studentesti reprezentative si apolitice, la initiativele noastre. Sprijinim implicarea lor in procesul decizional la toate nivelele.

IN PLAN NATIONAL
ANOSR se implica in dezvoltarea politicilor educationale si de tineret la nivel national, formuland si sustinand pozitia studentilor, oferind organizatiilor membre sprijin in implementarea eficienta a acestor politici la nivel local.
Ne bucuram de recunoasterea ca partener de dialog al Ministerului Educatiei si Cercetarii, avand totodata calitatea de membru in Consiliul National pentru Reforma Invatatmantului Superior.
ANOSR se afla intr-o permanenta colaborare cu structurile din mediul privat, sindicate, mass-media cat si cu autoritatile locale. Totodata sustine si se implica in proiectele organizatiilor membre, fiind o resursa semnificativa in implemetarea acestora.

IN PLAN INTERNATIONAL
ANOSR este afliata la ESIB - The National Unions of Students in Europe (Federatia Organizatiilor Studentesti Nationale din Europa), fiind, inca din 2002, unica organizatie nationala studenteasca din Romania membra cu drepturi depline.

Comunicate Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania :

Vezi toate comunicatele companiei Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania.