Amera Networks lanseaza Seria MiniHELI - antene polarizate circular pentru mine si tuneluri

Constanta - 3 septembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Amera Networks lanseaza o noua gama de antene capabile sa ofere conectivitate dualband WiFi (2.4GHz/5GHz), sau ultrabanda de 1,7 GHz pana la 7,2 GHz pentru WiFi-6 (802.11ax) si conectivitate LTE/ 5G/ WiFi-6, pentru operatiuni in mine si tuneluri.

Antena Poynting Heli pentru subteran

Antena Poynting Heli pentru subteran

Sistemele de comunicare cu latime mare de banda indeplinesc un rol esential in siguranta si productivitatea in operatiunile de exploatare miniera si in tuneluri, permitand operatiunilor subterane moderne sa utilizeze sisteme de comunicatii care sa permita comunicatii vocale si de date sigure, pentru localizarea persoanelor, cat si a echipamentelor, controlul de la distanta a vehiculelor si a sistemelor de securitate si supraveghere video.

In ultimii ani, aplicatiile M2M si IoT, care pana acum se foloseau numai deasupra solului, s-au mutat in subteran si acest lucru a necesitat evidentierea unei comunicari de o calitate mai buna in mine si tuneluri, astfel incat echipamentele sa poata functiona fara probleme in retelele de comunicatii de sub pamant.

Echipamentele radio care sunt folosite in operatiunile din subteran trebuie sa fie adecvate acestui scop, deoarece cerintele din punct de vedere electric si mecanic difera foarte mult de cele pentru sistemele de la sol. Din punct de vedere al frecventei radio (RF), constrangerile de propagare intr-un tunel sau intr-o mina sunt complet diferite fata de cele de la suprafata solului.

Pentru a asigura comunicatii radio de calitate superiora in subteran, unde conectivitatea si disponibilitatea ridicata sunt de importanta critica, alegerea antenei joaca un rol la fel de important ca punctul de acces sau nodurile radio si alte echipamente din sistem.

Poynting a lansat o noua gama de antene pentru subteran, proiectate cu un profil scazut, capabile sa ofere conectivitate dualband WiFi (2.4GHz/5GHz), sau ultrabanda de 1,7 GHz pana la 7,2 GHz pentru WiFi-6 (802.11ax) si conectivitate LTE/ 5G/ WiFi-6 in cadrul aceleiasi serii.

In acest moment Amera Networks ofera in Romania si zona Balcani antene bidirectionale MiniHELI care radiaza in ambele directii ale tunelului, cat si antene uni-directionale, unde propagarea este necesara intr-o singura directie.

Antenele MiniHELI (https://poynting.tech/download/product_documents/product_briefs/ProductBrief_MiniHELI_Series_Rev1.pdf) sunt disponibile atat cu elementele antenei polarizate pe stanga (LHC) cat si cu elemente polarizate pe dreapta (RHC) pentru a asigura o decorelatie optima in cadrul unei implementari MIMO, pentru a imbunatati performanta MIMO (Multiple-Input and Multiple-Output ) si fiabilitatea RF si pentru a functiona in cele mai solicitante conditii dintr-un tunel de mina.

Conexiunea dual-band WiFi, WiFi-6 (802.11ax) si LTE / 5G se propaga prin tuneluri precum intr-un scenariu non-Line of Sight si ofera imunitate in fata unor obiecte care perturba semnalul, cum ar fi trenurile si utilajele de foraj care pot obtura semnalul radio.

Raza de acoperire a acestor antene a fost testata pentru a depasi caracteristicile tehnice ale antenelor conventionale, astfel incat s-a obtinut o raza de acoperire cumprinsa intre 400 m si 1 km, reducand costul de a implementa prea multe puncte de acces WiFi sau LTE in subteran si oferind o reducere cu aproximativ 40% a punctelor de acces.

Pentru mai multe detalii despre seria MiniHELI de antene sau alte antene Poynting pentru WiFi, 4G/5G, IoT, ne puteti contacta la info@amerasystems.com.

Taguri: radioWIFIanteneminesubteran