Amplexor deschide primul birou in Romania

Cluj Napoca - 31 ianuarie 2013

Comunicat tip General in IT&C

Cluj, 30 Ianuarie 2013 – specialistul Belgian in solutii de enterprise content management Amplexor isi continua cresterea. Pentru a putea satisface cererea ridicata, a fost deschis un prim birou la Cluj.

Amplexor deschide primul birou in Romania

Amplexor, infiintata in 2001 in Leuven ( Belgia ), este de ani de zile unul dintre leaderii in piata Belgiana de enterprise content management. Portofoliul lor de cienti include companii precum Daikin Europe, Rabobank, Comisia Europeana, Loteria Nationala Belgiana, precum si alte institutii guvernamentale Belgiene. Compania are in prezent 85 de angajati. Pentru a veni in intampinarea cererii in crestere, precum si pentru a creste competitivitatea companiei, un birou a fost deschis de curand la Cluj.

 

Filiala Romana a Amplexor a devenit operationala in Ianuarie si se va concentra in prima instanta pe dezvoltarea de site-uri Drupal . Drupal este unul dintre principalele sisteme de content management open source bazat pe PHP , infiintat de antreprenorul Belgian Dries Buytaert. Planul e sa fie un start in forta astfel incat filiala sa ajunga la 10-15 persoane pana la sfarsitul anului 2013. Toti angajatii vor urma in prima faza un stagiu de training in cadrul companiei mama, unde se vor familiariza cu modul de lucru si cele mai bune practici in domeniul Drupal.

 

Ovidiu Negrean este country manager-ul Amplexor Romania . “Vreau sa dezvolt divizia din Romania in a oferi suport efficient activitatilor Amplexor Belgia.” a declarant Ovidiu Negrean. “In acest mod, atat cei din Belgia cat si cei din Romania vom creste impreuna si vom putea sa profitam de oportunitatile tehnologice ce vor aparea. Am lucrat cu multe companii, atat din Romania cat si internationale, mari si mici, si stiu ce imi doresc si ce nu imi doresc de la o companie. Deviza Amplexor Romania este 'Code, Grow and Rock & Roll'. Acestea nu reprezinta doar niste cuvinte. E o viziune. Voi incerca sa creez unul din cele mai bune medii de lucru din cadrul unei companii de soft in Cluj.”

 

Avand 10 ani de experienta in IT – atat in programare, condus echipe, cat si creand produse soft, Ovidiu Negrean este persoana potrivita sa ocupe rolul de country manager pentru Romania. “Il cunoastem pe Ovidiu de cativa ani, si a lucrat in Belgia o perioada considerabila,” explica Eric Pieters, CEO Amplexor. “A obtinut experienta atat in Romania cat si in Belgia, si acest mix ii va permite sa evalueze perfect necesitatile clientilor nostril. E omul potrivit ca sa uneasca atmosfera din cele doua birouri.”

 

Eric Pieters a explicat decizia Amplexor de a porni un birou in Romania. “Gasirea de suficiente persoane potrivite pentru a umple pozitiile deschise este o problema comuna in sectorul IT Belgian. Amplexor nu a ramas neafectata de aceasta problema si ii este greu sa recruteze sufficient pentru a sustine cresterea. In Romania sunt mult mai multi studenti specializati in IT decat in Belgia. In cadrul vizitei noastre la Cluj, am fost placut surprinsi de nivelul dezvoltatorilor de soft si de spiritul general de IT care inconjura orasul. Din aceste motive relocam o parte din activitatile noastre de dezvoltare la Cluj. In plus, Romania e in termeni de distanta si de cultura relativ aproape de Belgia. O potrivire perfecta!”

 

Sunteti interesati intr-o pozitie de programator Drupal la Amplexor Romania? Acceptati provocarea si trimiteti CV-ul pe adresa challenge.accepted@amplexor.ro

Taguri: phpAmplexor RomaniaDrupalBelgia
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/amplexor-romania/amplexor-deschide-primul-birou-in-romania