Nou la Antal International Network - Romania

BUCURESTI - 27 septembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Social, HR

Antal International, lider în EMEA & Asia in Executive Search & Selection, cu reţea de 110 birouri în 35 de ţări, propune Clienţilor solutii ce se bazează pe o cercetare extensivă a pieţei prin sondajul trimestrial implementat la nivel mondial, dar şi pe cercetarea intensivă a consultanţilor specializați pe sectoare - IT, Retail, Pharma, Legal, Agro, Industrial, Oil and Gas, Automotive, Finance. Valorile Antal- profesionalism, precizie, eficienţă de timp şi de costuri - coordonate pentru identificarea personalităţii care îmbină abilităţile tehnice şi viziunea antreprenorială, propulsează afacerile în perioada „noii normalităţi” care a urmat crizei financiare.
Alături de serviciile de recrutare consacrate - head hunting, web search şi baza existentă de talente, Antal oferă si servicii de training (module de “cold calling”, manipularea obiecţiunilor, negociere, management-ul conflictulu în organizaţii) şi testare psihometrică McQuaig cu o acurateţe demonstrată de peste 80%. Numai în 2012 Antal a câştigat premiul la categoria Best International Recruitment al Recruiter Magazine Awards for Excellence (mai 2012), fiind finalistă la categoriile Best In-House Training şi Best Overseas Operation, ale Global Recruiter Magazine şi recent nominalizată la premiul APSCo la categoriile International Recruitment Company of the Year 2012 şi Recruitment Company of the Year 2012.
Pentru prima dată de la instalarea crizei în 2009 lucrăm acum 6 poziţii de director general în Constructii, Fashion, Oil&Gas, Pharma si IT. După o perioadă în care stabilitatea în rolurile de top a fost o necesitate, a venit momentul ca aceste domenii să fie relansate prin promovarea de noi practici și accentuarea diversității. Vizitaţi antal.com.

Nou la Antal International Network - Romania
 Don't waste time! Time kills the deals!  

Unknown

In prezent derulam un program de CURSURI MANAGERIALE GRATUITE, finantate dintr-un fond UE, cu sprijinul ASE, pentru Egalitatea de sanse in randul femeilor. Doamnele interesate le rog sa ma contacteze pe email: ivasile@antal.com Locurile se epuizeaza deja,iar cursurile au deja aprecieri excelente!

Am dori sa atragem totodata atentia angajatorilor asupra unei resurse care

merita sa fie mai mult valorizata. Aveti mai jos ultimul nostru articol,scris de Alina Ramba, Managing Partner Antal Romania:

Atragerea talentelor? Dar cum sa atragem și cum sa integram generatia Z de proaspat absolventi?

Cu toții știm problemele legate de integrarea absolvenților și de obtinerea de locuri de munca.

Cei mai mulți dintre cei care termina studiile superioare se lanseaza în cursa pentru obținerea unui loc de munca și, fara îndoiala, majoritatea au intenția de a încerca o poziție de calitate, în management sau consultanța. Din pacate acest lucru nu este o realitate, pentru majoritatea. O mare parte dintre ei încep înca din ultimul an sa își caute activ un loc de munca, atât prin site-uri specializate cu anunțuri locuri de munca, sau direct, prin site-urile companiilor, sau prin participare la targuri etc

Concurența este acerba! Și de ce sa îi pierdeți când îi puteți atrage înca de pe bancile facultații?! Cred ca integrarea lor în companii înca din timpul facultații poate face diferența și ce va pot recomanda astfel încât sa va asigurați ca vi-i atrageți pe cei mai buni, este sa îi educați pe masura așteptarilor politicii companiei voastre și sa va ramâna fideli, astfel:

- Aflați tot ce se poate despre ei, valorile lor, nevoile lor specifice, și (acolo unde este posibil) sa va adaptați pentru a împlini cerințele lor. Noi știm ca nu putem îndeplini toate cerințele pentru toți oamenii, dar sigur putem încerca!

 - Acționați în jurul locului de munca; nu creați prea multe reguli ci lucrați în jurul lor

De exemplu, care este rostul sa chemați angajații de la 9 am la 18 pm daca ei lucreaza mereu în operațiuni cu colegi din America, Australia sau China?

- Asigurați-va ca aveți un stil puternic, un management clar și deschis!

Oferiți celor care va raporteaza direct imaginea de ansamblu și apoi defalcați pe obiective specifice și cu unitați de masurare clare (KPI- indicatorii de performanța sunt un ingredient esențial). Dar nu uitați sa oferiți feedback, recompense, recunoaștere, coaching suplimentar da

- Hraniți inițiativa, indiferent de nivelul ei!

Tratați pe toata lumea, de la cel mai nou, cel mai tanar, la cel mai vechi sau cel mai performant ca și cum toți aduc valoare companiei ca un mix! Atunci când colega noastra Jessica are o noua idee, noua chiar ne place de obicei, macar și pentru ca nu am vazut lucrurile cum le-a vazut ea! Exploatați ceea ce tinerii pot aduce companiei dumneavoastra, și îmbrațișaț i acesta!

- Reține! Reține! Reține!

Pastrarea angajaților valoroși în Antal aș putea spune ca este mai importanta decât pastrarea tuturor clienților fericiți! Ma puteți acuza, însa pot spune ca fara personal decent nu veți obține nici clienți în primul rând, iar pastrarea oamenilor buni în companie și valorificarea lor atrage și alte persoane bune în echipa!

 

 

Despre ANTAL International Network Ltd - Romania

Founded in the early 1990's to service a gap in the market and the trend of globalisation Antal's International Network has assisted numerous clients in over 75 countries. The new millennium has seen Antal's services become the solution in demand by clients from SME level to Fortune 500 corporations who seek a knowledgeable and professional business partner with both scale and global reach.
Antal International's Network offer more than just a local recruitment solution. We provide permanent, temporary, interim and contract recruitment solutions in country with the benefit of an international network. Internally we have an impressive range of sector-experienced executives and function / skill-set focussed recruiters. Our professionals are able to deliver a complete range of staffing, recruitment and search and search and selection solutions covering transactional hiring through to multi-vacancy and recruitment process outsourcing solutions for volume hiring and project related solutions.Antal can assist in defining what type of company suits you, what culture you would excel in, where your skills add value. Our trained consultants guide you through the process, helping you make the best decisions for your professional future. We treat each candidate with total discretion and in absolute confidence.
In Romania ANTAL is present via E-FINANTE MANAGEMENT GRUP SRL since 2003, together with 3 other subfranchised offices in Iasi, Cluj and Timisoara.
Antal in Romania won numerous local and global prizes, most recent one is "Most Internationalist Office - 2011"