O GURĂ DE OXIGEN pentru SECTORUL LOGISTIC din ROMÂNIA

BUCURESTI - 3 octombrie 2012

Comunicat tip Administrativ / Management in Auto, Logistica/Transport

Buna poziționare a Romaniei, forța de muncă relativ ieftină, cât și deschiderea la Marea Neagră, fac ca logistica și forwarding-ul să fie domenii atractive în aceste vremuri deloc ușoare. Pe de altă parte, aceste avantaje incontestabile sunt umbrite de alti factori, precum prețul combustibilului care se mărește adeseori într-un ritm năucitor, infrastructura care lasă încă de dorit, cât și instabilitatea politică. Toate acestea fac ca investitorii să se gândească de două ori înainte să pășească pe plaiurile mioritice.

O GURĂ DE OXIGEN pentru SECTORUL LOGISTIC din ROMÂNIA
  "Logistics ... as vital to success as daily food is to daily work."  

unknown

În acest context un management competitiv, format din oameni cu cea mai mare experiență și viziune asupra business-ului, și cu experiență competitivă de ce nu și în outsourcing, pot face diferența.

În ultima periodă în domeniul logistică-transport nu au mai fost create poziții noi mai ales la nivel mid-top managerial, ci dimpotrivă, au fost reorganizări, și în cel mai bun caz doar s-au făcut înlocuiri, prin avansările unor persoane din interior.

Și totuși...

Încă din clipa în care criza îşi făcea apariţia, companiile puternice s-au adaptat şi au învăţat că trebuie să lucreze din greu. Pentru aceia clienţii, în ciuda crizei, nu au lipsit. Companiile cu activităţi în sectorul industrial au vrut să îşi relocheze facilităţile de producţie, în contextul în care costurile au coborât. Firmele respective au dorit să-şi centralizeze operaţiunile într-o ţară aflată în expansiune, motiv pentru care deciziile privind o posibilă relocare au fost făcute mult mai rapid, unele și către România. În logistică este o opțiune excelentă externalizarea. Dar și aceasta ar necesita experți în domeniu, care să ajute top managementul să aleagă cei mai buni parteneri la timp, și să-i coordoneze apoi în cel mai profesionist mod posibil.

Deoarece România mai are mult de învățat la partea de externalizare a logisticii, motiv pentru care peste 10% din costurile produselor la raft sunt cauzate de costurile de logstică, poate până la dublu în multe cazuri, față de cele ale unor țări europene dezvoltate, aici se întrevede o mare nevoie de experți.

Adeseori este mai indicat să se aducă un profesionist din exterior pentru a crea un suflu nou în companie, cu o viziune proaspătă și cu obiectivitatea celui care privește lucrurile dintr-un alt unghi. De cele mai multe ori persoanele aduse din exterior - aici nu ne referim numai la expați - au adus plus valoare departamentului și totodată companiei. Departamentul de logistică este unul din departamentele cheie într-o companie, unde accentul se pune pe un management cat mai eficient al costurilor, iar acest lucru trebuie atribuit unor oameni capabili. Acest lucru vi-l putem spune din propria experienta.

Antal International, companie multinationala de recrutare middle si top management, recomanda clientilor candidati cu experienta in sectorul logistic, care sunt capabili sa optimizeze costurile si sa coordoneze eficient departamentele respective.

Din studiile noastre am observat că salariile din domeniul logistic au stagnat sau în cel mai fericit caz, au avut o creștere nesemnificativă de aproximativ 0,3%, iar pe pozițiile de vânzări, trendul este de a oferi un pachet salarial format dintr-un salariu de baza mai mic și un procent mai mare la cel variabil. Toate bune și frumoase, dar credeți că aceasta este vestea cea bună pentru mersul înainte real al logisticii în România?  Noi nu credem. Aceasta demonstrează o plafonare a activității din momentul de față. Cu toate ca pachetele salariale ale expati-lor sunt peste media celor din Romania, la mare cautare sunt totuși și românii stabiliți în străinătate, dar care sunt deschiși la relocare în România, deși vor pretinde salarii de regula cu peste 30% mai mari decât profesioniștii experimentați numai în România.

Totodată, aceștia au o deschidere mai mare către managementul interimar, pe proiect, cu atât mai mult cu cât există un pool de consultanți în piața internațională care au condus proiecte de outsourcing și consultanță, reoragnizare , re-eficientizare a logisticii în companii mari. Provocările de genul acesta ar putea fi GURĂ DE OXIGEN pentru logistica din țara noastră.  Aceștia ar putea ajuta și actualii manageri în ceea ce privește procesul de învățare – training local.

Antal International este o organizatie globala ce ofera servicii < Executive search & Selection > - recrutare pentru pozitii de middle si top management, avand in acest moment peste 110 de birouri in mai mult de 35 de tari.

Suntem prezenți de nouă ani și în România, derulând numeroase proiecte și în domeniul logisticii.

Un avantaj esential al organizatiei este dat de specializarea consultanților Antal (așa încât avem o echipă dedicată logisticii), precum și de schimbul de informatii dintre consultantii situati in diverse birouri, avand efect asupra rezultatelor obtinute de clientii si candidatii nostri, in sectoare ca: Sales, Marketing, HR/Human Resources, Accountancy & Finance, Banking & Law/ Legal, Information Technology, IT Technical, Engineering, Supply Chain, Logistics, Operations, Construction, Consulting, General Management, Healthcare & Public Sector.

Pentru mai multe informatii va rog sa nu ezitati sa ma contactati la lchiru@antal.com.

Despre ANTAL International Network Ltd - Romania

Founded in the early 1990's to service a gap in the market and the trend of globalisation Antal's International Network has assisted numerous clients in over 75 countries. The new millennium has seen Antal's services become the solution in demand by clients from SME level to Fortune 500 corporations who seek a knowledgeable and professional business partner with both scale and global reach.
Antal International's Network offer more than just a local recruitment solution. We provide permanent, temporary, interim and contract recruitment solutions in country with the benefit of an international network. Internally we have an impressive range of sector-experienced executives and function / skill-set focussed recruiters. Our professionals are able to deliver a complete range of staffing, recruitment and search and search and selection solutions covering transactional hiring through to multi-vacancy and recruitment process outsourcing solutions for volume hiring and project related solutions.Antal can assist in defining what type of company suits you, what culture you would excel in, where your skills add value. Our trained consultants guide you through the process, helping you make the best decisions for your professional future. We treat each candidate with total discretion and in absolute confidence.
In Romania ANTAL is present via E-FINANTE MANAGEMENT GRUP SRL since 2003, together with 3 other subfranchised offices in Iasi, Cluj and Timisoara.
Antal in Romania won numerous local and global prizes, most recent one is "Most Internationalist Office - 2011"