Comunicate Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică

Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică

Compania Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică a emis 17 comunicate de presa

 • Academia de Dezbateri se lanseaza sub sloganul 'in arguments we trust'

  BUCURESTI - 2 martie 2010

  ARDOR si partenerii sai lanseza “Academia de Dezbateri”, program de lecturi critice si dezbateri publice inspirat din programe traditionale din universitati de prestigiu din lume.    comunicatul de presa

 • Campionatul Regional de Dezbateri Academice ARDOR & ELSA, sustinut de Musat si Asociatii

  BUCURESTI - 6 noiembrie 2009

  Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR), in colaborare cu European Law Student Association (ELSA) are placerea sa anunte a 11-a editie a Competitiei Regionale de Dezbateri Academice pentru Studenti – Muntenia 2009, care se desfasoara intre 7 si 8 noiembrie la Palatul Facultatii de Drept din Bucuresti. Competitia reprezinta o relansare a miscarii de dezbateri studentesti din Bucuresti si va reuni 23 de echipe din Facultatea de Drept, Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative, Facultatea de Stiinte Politice, Academia de Studii Economice, Facultatea de Psihologie, Facultatea de Matematica, Facultatea de Teatru si Facultatea de Medicina.
      comunicatul de presa

 • Forumul national de dezbateri ARDOR, gazduit la Sfantu Gheorghe - Covasna

  BUCURESTI - 7 septembrie 2009

  Tu poti vorbi exact 5 minute astfel incat sa convingi, alaturi de echipa care te insoteste, in fata unui arbitru atent atat la calitatea argumentarii si a documentarii, cat si la persuasiune si fair play? Tinerii din ARDOR pot. In plus, exerseaza dezbaterile educationale pe subiecte din ce in ce mai apropiate de provocarile cu care se confrunta societatea romaneasca.    comunicatul de presa

 • ”Best Debaters 2009”, sub patronajul Primului Ministru

  BUCURESTI - 8 iulie 2009

  ARDOR anunta desfasurarea intre 6-8 iulie a evenimentului “Best Debaters 2009 - Celebram traditia in dezbaterile academice romanesti.”

  ”Best Debaters 2009” are loc la Bucuresti in zilele de 6-8 iulie, sub patronajul Primului-Ministru al Guvernului României, dl. Emil Boc. Evenimentul va reuni cei mai valorosi membri ai comunitatii de debate din Romania, campionii mondiali in 2009, campionii nationali la elevi si studenti in 2008, precum si o serie de „veterani” ai miscarii de dezbateri, cu peste 10 ani de experienta in domeniul dezbaterilor academice.
      comunicatul de presa

 • Despre « buna folosinta a mass-media» in conferintele ARDOR la Bucuresti si Slobozia

  BUCURESTI - 22 mai 2009

  Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica alaturi de partenerii sai incheie seria de conferinte civice de anul acesta cu doua dezbateri despre mass-media, la Bucuresti si Slobozia. „Ar trebui introduse reglementari pentru ca posturile comerciale de televiziune sa aiba responsabilitati educative fata de public?” si „Dau noile media mai multa putere cetateanului modern?” se intreaba elevii alaturi de invitati sambata 23 mai ora 10 la Colegiul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti si joi 28 mai ora 13 la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Slobozia.

      comunicatul de presa

 • Oare cum ar fi aratat o dezbatere publica despre nationalism acum 20 de ani in Romania? Desi liceenilor de acum le pare greu de crezut, o astfel de dezbatere nu ar fi putut avea loc.

  Focsani - 12 martie 2009

  Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica alaturi de partenerii sai continua vineri 13 martie ora 13.30 la Colegiul „Unirea” din Focsani, seria de dezbateri din cadrul proiectului ARDOR de conferinte civice cu tema 'Nationalismul este o ideologie depasita?'. 'In prima linie', Dan C Mihailescu (critic si istoric literar) si Andrei Taranu (profesor SNSPA).
      comunicatul de presa