S-au finalizat lucrarile ADUNARII GENERALE A FEDERATIEI BICICLISTILOR DIN ROMANIA

BUCURESTI - 22 martie 2010

Comunicat tip General in ONG

In perioada 19-21 martie 2010 a avut loc la Bucuresti o intalnire nationala a organizatiilor neguvernamentale care militeaza pentru promovarea utilizarii bicicletei, elementul central al reuniunii fiind adunarea generala anuala a Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Delegatii asociatiilor participante care promoveaza bicicleta ca mijloc de deplasare cu rol utilitar si recreativ au facut schimb de experienta, au urmarit expuneri pe teme de transport durabil si cicloturism, au dezbatut perspectivele mobilitatii urbane si turismului pe bicicleta in Romania, strategii si tehnici de advocacy si modalitatile de crestere a numarului de biciclisti si dezvoltarii infrastructurii si facilitatilor de profil, in contextul evolutiilor si tendintelor pe plan national, dar si european si international.

Printre deciziile adoptate in aceasta sesiune a Adunarii Generale a Federatiei Biciclistilor din Romania se numara si adoptarea bugetului si programului de activitate pe acest an, ce cuprinde, de exemplu, amplificarea demersurilor pentru modificarea si completarea legislatiei rutiere si turistice si actualizarea planului Retelei Nationale de
Trasee Cicloturistice din Romania (RNTCR) in privinta itinerarului celor 18 magistrale nationale propuse.

In urma alegerilor a rezultat o noua componenta a organelor de conducere si control, carora Adunarea Generala FBR le-a incredintat un mandat de doi ani. Astfel, noul Consiliu Director este format din presedintele FBR
Radu Mititean (din partrea Clubului de Cicloturism 'Napoca' Cluj-Napoca) , si vicepresedintii FBR George Culda (din partea Asociatiei 'Bate Saua Sa Priceapa Iapa' Bucuresti), Radu Filipescu (din partea Clubului de Turism si Ecologie 'Turistor' Iasi), Serban Ionescu (din partea organizatiei 'Mare Nostrum' Constanta) si Zsombor Keresztes (din partea Asociatiei 'Pro Biciclo Urbo' Targu Mures). Controlul intern va fi asigurat de cenzorul FBR Marius Karnyanszky (din partea Clubului Sportiv 'Tibiscus' Timisoara).

Actiunile din aceste zile sunt parte a proiectului 'Velorutia Romana', implementat de catre Asociatia 'BATE SAUA sa Priceapa Iapa' din Bucuresti cu sprijinul Programului GEF-SGP si in colaborare cu Clubul de Cicloturism 'Napoca' (CCN) si Federatia Biciclistilor din Romania (FBR).

Despre Asociatia BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA

Aceste plimbari fac parte din programele campaniei VELORUTIA. O REVOLUTIE PE DOUA ROTI, prin care BateSaua isi propune sa introduca bicicleta in viata de zi cu zi a bucurestenilor si romanilor in general. Agenda campaniei cuprinde programele: CU BICICLETA LA SCOALA, CU BICICLETA LA SERVICIU, CU BICICLETA LA CUMPARATURI, CU BICICLETA LA MUZEU.

Asociatia “BateSaua” promoveaza traditiile cultural-artistice prin intermediul turismului in sa. Mai exact, propunem plimbari calare, in saua bicicletei sau a calului, pentru a vizita tot ce are tara asta (lumea asta) mai frumos. Din mosi stramosi. Pentru a VEDEA, ASCULTA sau GUSTA bunatatile traditionale ale poporului roman. Detalii la:
http://www.targultaranului.ro
Altfel se vede lumea, de sus din sa :)!

NU este nevoie sa plecam in vacanta sau concediu, pentru a ne bucura de contactul cu spatiul rural sau culinar traditional. Iata: sunt suficiente 2-3 ore intr-o dimineata de weekend in care am renuntat la shoppingul de mall sau de hypemarket. Putem pedala, ne putem aproviziona, putem socializa intr-un context special, ne putem face prieteni printre taranii romani care au nevoie de incurajarea noastra pentru a continua sa produca branza, cas, pastrama sau bors.
PRESEDINTE,
Radu Mititean / 0744 576836 / office@ccn.ro

VICEPRESEDINTE,
George Culda / 0722 736694 / geobatesaua@batesaua.ro

geobatesaua@batesaua.ro