DAN PURIC "despre ROMÂNISM" şi Spectacolul "MADE ÎN ROMÂNIA"

Locul desfasurarii: Teatrul de pe Lipscani

Organizator: Compania de teatru "Passe-Partout Dan Puric"

DAN PURIC

Sâmbătă, 23 Noiembrie, începând cu orele 19:00, la Teatrul de pe Lipscani , maestrul Dan Puric va prezenta conferința "despre ROMÂNISM" urmată de spectacolul "MADE ÎN ROMÂNIA".

Spectacolul plin de umor si laconice povesti pline de haz,este o viziune romaneasca asupra sufletului lumii. Aproape nimic din ce este omenesc nu lipseste din acest puzzle al conditiei individului si a societatii, derulat in ritmuri si imagini naucitoare, in care artele martiale se intalnesc cu valsul, iar parodia suculenta la adresa unor sintagme din filmul japonez este contrapunctata, in final, de vitalitatea dezlantuita a dansului popular.

Purtand semnatura originala a lui Dan Puric, acest spectacol, lansat in decembrie 2001 la Sala Rapsodia a fost si ramane o provocare a reputatului actor si regizor, ca si a tinerei sale trupe, adresata atat artei spectacolului romanesc cat si propriilor performante din spectacolele sale anterioare: "Pantomimia", "Toujours l 'amour", "Costumele!". " Made in Romania " este o irezistibila si savuroasa insiruire de asa-zise povestioare muzicalo-moralizatoare care surprind si incanta spectatorul prin ineditul desfasurarii, prin haz si dezinvoltura. Amalgamate intr-un stil inconfundabil chiar de catre Dan Puric, "story-urile" se dizolva pe nesimtite unele in celelalte si se revarsa in sala de spectacol starnind relaxare si buna dispozitie. Intregul spectacol este strafulgerat de traditia gagurilor specifice filmului mut, pe cand finalul, surprinzator, transfigureaza dintr-odata pantomima si stepul in dans popular romanesc. In tot acest timp, umorul (de o rafinata calitate) devine tot mai molipsitor, potentand performantele interpretative ale actorilor, iar pe masura ce spectatorii sunt prinsi in joc, tinerii artisti stimulati de succesul de public - improvizeaza cu rafinata virtuozitate."Made in Romania" devine pentru arta fara cuvant - in care este neintrecut Dan Puric - expresia profund originala a unei creatii unice pentru spatiul cultural romanesc, in care intruchiparea candida a bucuriei jocului este sublimata teatral in degajari energetice greu de cuantificat.Romania conceputa de Dan Puric este o forma de work in progress, o structura descompusa secvential cu o minutie a fiecarui detaliu regasit ulterior in unitatea de ansamblu. Costumele create de Irina Solomon se integreaza perfect acestei figuratii in miscare, antrenament zilnic realizat cu precizie si finete, intr-o tara in care oamenii rid, pling, se cauta si incearca sa se intilneasca cindva. Si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume, li s-a spus "Made in Romania".

Bilete si rezervari la Casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani, str. Lipscani 53, Telefon 021-315.89.80 sau 0761.319.819.Program: Luni: inchis; Marti-Miercuri: 11 - 18; Joi - Duminica: 12 - 19.

Despre ASOCIATIA COMPANIA DE TEATRU

Compania de teatru "Passe-Partout DP" a fost înfiintata de catre actorul si regizorul Dan Puric în anul 1999. Membrii companiei sunt actori amatori si profesionisti de toate vârstele, dar cu precadere tineri de pâna în 35 de ani.

Confirmare pana la data: 23 noiembrie 2013

Participare: Taxa de participare