La Padina Fest cucerește un munte! Sport, mișcare, relaxare!

Locul desfasurarii: Platoul Padina, Muntii Bucegi

Organizator: Asociatia Padina Fest

La Padina Fest cucerește un munte!  Sport, mișcare, relaxare!

Dacă ediția de anul trecut a stat sub semnul ecologiei, anul acesta, pe lângă obiectivul principal de protejare a naturii și ridicare a educației montane, Padina Fest pune un deosebit accent pe sport și mișcare în aer liber organizând trei maratoane.

 Cei pasionați de ciclism vor avea ocazia de a explora  Parcul Natural Bucegi cu traseele incredibile din zonă în cadrul Maratonului Bucegilor, un maraton de MTB cross courty, într-un cadru spectaculos, la o altitudine de până la 2000 metri.   

Noutatea acestei ediții o constituie organizarea întrecerii sportive Provocarea Bucegilor, un maraton de alergare exclusiv pe cărări de munte. Traseul, urmărind doar zonele marcate din Bucegi, are 40, 3 kilometri, și 2444 metri diferență de nivel pozitivă.  Cei care doresc să încerce ceva diferit pot opta pentru o cursă mai scurtă și nou folosită în România, o cursă de tipul „Hit the Top up and down challenge”. Direcția Omu (16,95 kilometrii, 1281 metri diferență de nivel pozitivă) presupune atingerea vârfului Omu, cel mai înalt vârf din masivul Bucegi, și întoarcerea înapoi la start/finish pentru terminarea cursei. 

Din dorința de a îmbina sportul cu protejarea naturii, Padina Fest lansează mișcarea “La Padina Fest cucerește un munte!”, inițiativă menită să încurajeze participanții să vină la festival fie pe traseele montane deja amenajate, fie pe bicicletă. În acest sens sunt puse la dispoziția toate informațiile necesare pe site-ul festivalului. 

Alte activități sportive ce vor avea loc la festival sunt cele din aria alpinismului: tiroliana, rapel, cățărare, drumeții montane și multe alte surprize care vor ridica adrenalina participanților la cote maxime. Aventura și mișcarea vor fi însoțite de momente de refacere și sesiuni de EcoRelax.

Dacă pe timpul celor cinci zile de festival participanții vor avea ocazia de a lua parte la workshopuri diverse, se vor destined în zona de relaxare cu hamace special amenajate și vor putea urmări filme dintre cele mai diverse, serile vor fi animate de concerte ale unor trupe consecrate precum și trupe debutante care promit un show de excepție. Vița de Vie, Suie Paparude, Steelborn, OCS, Kumm, Emeric Imre sunt doar cateva dintre formațiile care vor urca pe scena festivalului. Mai mult, anul acesta seria concertelor se întinde și pe seara de duminică.

Ediția de anul acesta se bucură de implicarea Vodafone, Volksbank, Ciuc, Epson, HyperSport, Giant, Generali, 360 Revolution, a autoritatilor locale precum Consiliul Judeţean Damboviţa, Parcul Natural Bucegi, Primaria Moroieni şi a partenerilor media Radio Guerilla şi 24 Fun.

 Pentru mai multe detalii legate de festival și maratoane:

 www.padinafest.ro

 

 

Despre ASOCIATIA PADINA FEST

Asociatiei Padina Fest are drept obiective: realizarea unor activitati in domeniu instructiv educativ, social si cultural pentru a determina ridicarea gradului de educare in randul populatiei prin promovarea valorilor culturale, a ecoturismului si valorilor turistice, a principiilor si valorilor de cooperare comunitara – locala, regionala, nationala si europeana, a angajamentului civic si al respectului pentru legalitate si valori democratice.

Confirmare pana la data: 1 august 2012

Participare: Intrare libera