De 1 iunie, Asociatia Siloam organizeaza petreceri surpriza pentru 100 de copii

Locul desfasurarii: Asociatia Siloam

Organizator: Asociatia Siloam

De 1 iunie, Asociatia Siloam va organiza petreceri surpriza pentru 100 de copii dezavantajati aflati in baza de date a asociatiei. Invitatii speciali in aceasta zi deosebita vor fi reprezentantii asociatiei MIC (Mame in Contact) precum si reprezentantii asociatiei Open Society Institute.

Petrecerile vor avea loc in Colentina si Hala Traian si ca de fiecare data, de la petrecere nu vor lipsi jocurile educative, scenetele de teatru, cantecele si concursurile inedite. Copii se vor deghiza in personajele lor preferate din desene animate, fiind pictati pe fata de catre animatorii invitati special pentru aceasta ocazie.

Distractia va incepe in jurul pranzului si se va incheia cu un moment mult asteptat de catre toti copiii: distribuirea cadourilor pregatite special pentru ei cu aceasta ocazie.

Pe langa activitatile de alfabetizare si recuperare scolara, Asociatia organizeaza si tabere scolare cu scop educational unde copii sunt informati despre stereotipuri si prejudecati, si in cadrul carora au luat contact cu o serie de persoane considerate exemple si modele de urmat in comunitate. In plus, periodic au loc seminarii cu mamele din comunitatile rome pentru constientizarea importantei educatiei atat in dezvoltarea individuala a copiilor cat si a intregii comunitati.

            Pentru viitor Asociatia are in plan extinderea retelelei scolare si intensificarea eforturilor de dezvoltare a comunitatilor de rromi prin promovarea educatiei in randul tinerilor.interetnice si interculturale. 

Despre ASOCIATIA SILOAM

Asociatia Siloam este o organizatie nonguvernamentala care a luat fiinta in anul 2000 ca o asociatie ce avea ca principale activitati alfabetizarea si recuperarea scolara a grupurilor defavorizate si oferirea de consultanta spre reabilitarea adolescentilor delicventi. Ulterior, gama de activitati s-a extins, in prezent realizandu-si activitati de consiliere si asistenta pentru comunitatile de romi, sprijin material si financiar pentru familiile sarace, organizarea de tabere educative.

Confirmare pana la data: 21 mai 2011

Participare: Numai pe baza de invitatie