Tabara de vara cu Asociatia Siloam

Organizator: Asociatia Siloam

In perioada 11-30 iulie 2011, Asociatia Siloam, cu sprijinul Organizatiei Hope Elvetia si al Fundatiei Lonely Voices au organizat o serie de tabere scolare pentru 127 de copii si tineri dezavantajati, de etinie roma.

Plini de entuziasm si bucurie copiii din localitatile Carpenisu, Letca Veche, Ghimpati, Golasei, Glina, Frunzanesti, Rosiori de Vede si Bucuresti s-au bucurat programele pregatite special pentru ei in cele doua tabere de la Dunarica Zimnicea si Sinaia. In tabara de la Dunarica Zimnicea au mers 78 de copii cu varste intre 4-17 ani si  9 adulti iar la Sinaia, 44 de participanti cu varste cuprinse intre 8-18 ani si 6 adulti.

Scopul acestor activitati a fost de a motiva copiii sa mearga la scoala si sa continue studiile. Din acest motiv, cei care au mers in tabara au fost dintre elevii cu rezultate bune la invatatura si care proveneau din familii cu o situatie sociala dificila.

Tabăra este locul şi momentul potrivit în care copiii au şansa de a-şi face noi prieteni, de a relaţiona şi de a-şi petrece într-un mod util o mică parte din vacanţa de vară.

Pe parcursul zilelor de tabara, copiii si tinerii au avut prilejul ca, pe langa activitatile de petrecere a timpului liber, sa beneficieze de un program instructiv, care a avut ca scop dezvoltarea abilitatilor de comunicare, a spiritului de echipa, si a aptitudinilor creative.            Din program nu au lipsit activitatile sportive, jocurile educative si nici lectiile de educatie civica si morala. Pentru copii, tabara a inseamnat emotie, nou, surpriza, cunoastere, realizarea unor asteptari. Aceste tabere au fost de asemenea, un prilej foarte bun pentru reprezentantii comunitatilor participante sa socializeze si sa discute despre problemele intampinate in comunitate si mai ales despre solutiile pe care le-au gasit.

Despre ASOCIATIA SILOAM

Asociatia Siloam este o organizatie nonguvernamentala care a luat fiinta in anul 2000 ca o asociatie ce avea ca principale activitati alfabetizarea si recuperarea scolara a grupurilor defavorizate si oferirea de consultanta spre reabilitarea adolescentilor delicventi. Ulterior, gama de activitati s-a extins, in prezent realizandu-si activitati de consiliere si asistenta pentru comunitatile de romi, sprijin material si financiar pentru familiile sarace, organizarea de tabere educative.

Confirmare pana la data: 2 august 2011

Participare: Numai pe baza de invitatie