Program Campanie de anti-discriminare a grupurilor vulnerabile inițiată de Asociația Stea

Locul desfasurarii: Satu Mare

Organizator: Asociatia Stea

Conferinta de presă – lansare campanie anti-discriminare

Mass-media este invitată Sâmbătă, 21 martie 2015, cu începere de la ora 17.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, la o conferinta de presă ce marchează debutul acestei campanii, pentru a putea deveni portavocea valorilor indivizibile şi universale ale demnităţii umane, libertăţii, egalităţii şi solidarităţii în comunitatea noastră.

Spectacol caritabil dupa o idee

La inițiativa Ioanei Amalia Kerekeș, Asociatia Teatrală “Genesis”, cu sprijinul Teatrului de Nord, Uniunii Artiștilor Plastici, Muzeului Județean Satu Mare, Filarmonicii „Dinu Lipatti”, Casei de Cultură a Sindicatelor și Inspectoratului Școlar Satu Mare, organizează un spectacol caritabil sâmbătă, 21 martie, începând cu ora 18.00. Piesa de teatru Oscar si Tanti Roz”, dramatizare după romanul omonim al lui Eric-Emmanuel Schmitt, în regia Ianei Frezia Oprișa-Sulyok, se va juca la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare. In rolurile principale: Andreea Mocanu, Andrei Soponar si Attila Pengasz. Seara de excepție va continua cu un recital susținut de pianistul Balasko Balazs și violonistul Dan Răceu. Înaintea spectacolului se vor premia lucrările participante la concursul de creație “Sub Steaua Prieteniei” la care au participă copii din mai multe școli și grădinițe din Satu Mare, transmițând prin intermediul lucrărilor viziunea lor despre o lume mai bună. Concursul a fost organizat sub atenta îndrumare și implicare profesionistă a doamnei profesoare Cristina Gloria Oprișa. În perioada 23 – 27 martie toate desenele vor putea fi admirate în cadrul unei expoziții speciale organizate la Muzeul Județean din Satu Mare.

Marș anti-discriminare

Un marș antidiscriminare menit să atragă sătmărenii în susținerea grupurilor vulnerabile va avea loc în data de 24 martie. Marșul va porni la ora 13.30 de pe platoul din Piața 25 Octombrie și va urma traseul: pasajul Corneliu Coposu - Parcul Central - pasajul Corneliu Coposu. La marș și-a anunțat participarea și Mirela Retegan, fondatoarea Găștii Zurli iar alături de ea sunt așteptate autoritățile locale, parteneri, elevi, voluntari și alți sătmăreni care doresc să-și manifeste solidaritatea cu această cauză. Participanții sunt încurajați să pregătească pancarte cu mesaje anti-discriminare.

Competiție de fotbal „Cupa anti-discriminare 2015”

Campania antidiscriminare va continua în data de 25 martie cu o competiţie sportivă între copii și tineri la risc şi elevii din unităţile de învăţământ din Satu Mare care va avea loc în sala de sport a Scolii Generale „Ion Creangă” din Satu Mare, începând cu ora 15.00.

„Promovarea demnității și valorii oamenilor”

 Acesta este titlul a două evenimente organizate de către Colegiul Național al Asistenților Sociali, unitatea teritorială Satu Mare, la care ne alăturăm în data de 26 martie împreună cu alte ONG-uri și instituții sătmărene din domeniul asistenței sociale. Este vorba de două acțiuni ce urmează a fi realizate în cadrul Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare și Colegiului Național „Doamna Stanca” din Satu Mare folosind metoda „biblioteca vie” pentru a informa elevii de la profile socio-umane cu privire la activitățile ce se realizează în domeniul asistenței sociale în Satu Mare și posibilitățile de implicare prin voluntariat, ca un prim pas spre o posibilă viitoare carieră în acest domeniu.

„Mesajul meu anti-discriminare”

Campania se va încheia vineri, 27 martie 2015 printr-o acțiune stradală organizată de voluntarii Asociației Stea care vor oferi trecătorilor posibilitatea de a transmite mesaje anti-discriminare prin intermediul unui panou mobil. Mesajele vor fi fotografiate și transmise pe scară largă prin intermediul mijloacelor de comunicare online.