Conferinţa de presă "Voluntariat pentru incluziunea copiilor şi tinerilor străzii"

Locul desfasurarii: Sala XXI , situată la parterul Palatului Administrativ din Satu Mare

Organizator: Asociaţia Stea

Acest eveniment marchează finalul stagiului de voluntariat al Yleniei Perrottelli, voluntar SEV (Serviciul European de Voluntariat) care timp de 9 luni a activat la Satu Mare în cadrul proiectului „Voluntariat pentru inlcuziunea copiilor şi tinerilor străzii”pe careAsociaţia Stea îl desfăşoară în calitate de partener în perioada ianuarie – decembrie 2013.

Acesta este un proiect finanţat de către Comisia Europeană prin intermediul Programului “Tineret în Acţiune” – Acţiunea 2 : Serviciul European de Voluntariat, având ca promotori organizaţia Popica Onlus din Italia cu rol de Organizaţie de Trimitere şi Organizaţie de Coordonare şi Asociaţia Stea cu rol de Organizaţie Gazdă

La baza acestei iniţiative se află oportunitatea de a permite tinerilor să desfăşoare activităţi de voluntariat până la 12 luni într-o altă ţară decât ţara lor de reşedinţă. Acesta promovează solidaritatea între tineri şi este un adevărat „serviciu de învăţare”. Dincolo de beneficiile aduse comunităţilor locale, voluntarii deprind noi abilităţi şi limbi străine şi descoperă alte culturi, principiile şi practicile învăţării non-formale guvernând întreaga lor activitate.

În cadrul conferinţei de presă Ylenia Perrottelli va prezenta principalele rezultate al proiectului şi beneficiile obţinute în urma acestei experienţe în cadrul Serviciului European de Voluntariat.

Despre ASOCIATIA STEA

Asociaţia STEA este o organizatie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Confirmare pana la data: 29 octombrie 2013

Participare: Intrare libera

Sponsori eveniment:
  • Comisia Europeana, Programul Tineret in Acţiune Comisia Europeana, Programul Tineret in Acţiune
Parteneri eveniment:
  • Asociaţia Stea Asociaţia Stea
Parteneri media eveniment:
  • Popica Onlus Popica Onlus