Conferinta Earthship la Oradea - case autosustenabile, reciclare, bio-arhitectura

Locul desfasurarii: Universitatea din Oradea

Organizator: Earthship Biotecture (SUA), Asociatia Terranavis

Earthship Biotecture (USA) în colaborare cu Asociaţia Terranavis Oradea vă invită la Conferinţa Earthship, susţinută de arhitectul american Michael Reynolds, inventatorul conceptului Earthship. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 17 mai 2014, începând cu ora 9.00 în Aula Magna a Universităţii din Oradea.

Conferinţa face parte din turneul european al arhitectului, care va mai cuprinde încă trei oraşe: Berlin, Milano, Vila Nova de Famalicão – Portugalia.

Un Earthship este o casă pasivă, construită din materiale reciclate, folosind într-un mod „radical” mai multe soluţii de arhitectură sustenabilă. Conceptul a fost inventat de către arhitectul american Michael Reynolds, în anii ’70. În cei de peste 40 de ani de la construirea primelor case, Reynolds şi echipa lui au perfecţionat conceptul, metodele şi detaliile de execuţie, iar în prezent această metodă de construire poate fi utilizată în climate diferite, de la Siberia până Africa.

Arhitectura sustenabilă înglobată într-un Earthship este prezentă la mai multe nivele: materialele folosite (de exemplu: anvelope uzate umplute cu pământ), sistemele de energii regenerabile (panouri fotovoltaice, încălzitoare de apă solare, centrale eoliene), managementul deşeurilor şi a apei, modul de construire (do it yourself), producţie proprie de alimente.

În cadrul conferinţei Michael Reynolds va prezenta în detaliu toate elementele cheie ale earthship-ului, iar după fiecare oră va fi un bloc de întrebări-răspunsuri – astfel veţi avea ocazia de a conversa în direct cu dezvoltatorul conceptului – fără a fi nevoie să vă deplasaţi în Germania sau Italia pentru o astfel de conferinţă. Evenimentul va fi tradus în sincron în limba română (prin căşti).

Recomandăm această conferinţă tuturor care sunt interesaţi în construcţia verde, arhitectura sustenabilă sau „doar” îşi doresc un stil de viaţă fără obligaţii, fără facturi inutile. Sperăm ca în 17 mai la Oradea vom avea ocazia să ne întâlnim cât mai mulţi, care dorim să „devenim schimbarea”.

Asociatia Terranavis

Confirmare pana la data: 16 mai 2014

Participare: Taxa de participare