24 de tineri instituționalizați din județul Vaslui au învățat, timp de 3 luni, ce înseamnă să fii independent și responsabil financiar

BUCURESTI - 7 noiembrie 2019

Comunicat tip General in ONG

24 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani din județul Vaslui, aflaţi în sistemul de protecție a copilului, au participat la programul educațional - „R€sponsABIL” - dedicat dezvoltării independenței și responsabilității financiare în rândul tinerilor defavorizați. Proiectul a avut ca scop facilitarea integrării lor socio-profesionale prin ateliere de educație financiară, sesiuni de consiliere vocațională și vizite exploratorii, fiind susținut de compania KRUK România și coordonat de Asociația The Social Incubator.

Atelier educație finaciară KRUK

Atelier educație finaciară KRUK

 “Educaţia financiară este unul dintre elementele asupra căruia ne concentrăm atenţia în implementarea proiectelor de parteneriat cu asociaţii şi ONG-uri de specialitate. Deschiderea de care au dat dovadă beneficiarii proiectului R€sponsABIL ne-a făcut o deosebită plăcere,fiind convinşi că deprinderile pe care le-au căpătat le vor fi de folos în viaţa de adult, asigurându-le o abordare responsabilă a propriului buget.“ 

Tomasz Ignaczak, Director General al KRUK Romania.

Temele care au stat la baza atelierelor au fost: diferențele dintre nevoi și dorințe în deciziile de achiziție, stabilirea obiectivelor SMART în realizarea unui buget și a unui plan de economisire, gestionarea banilor, precum și prevenirea acumulării de datorii și identificarea unor soluții de finanțare a nevoilor personale, toate acestea conturând profilul unui om independent financiar.

„Mi-a plăcut că am învățat cum să îmi gestionez banii astfel încât să fiu independent financiar.” 

„Dacă nu reușești din prima, nu te da bătut și fă ceva ce te poate ajuta să-ți atingi obiectivele.”

„Am învățat că ne trebuie mereu un plan ca să reușim.”

Acestea sunt doar câteva dintre impresiile pe care tinerii le-au împărtășit cu noi la finalul proiectului.

De asemenea, tineri au avut posibilitatea de a identifica opțiuni de dezvoltare profesională potrivite personalității și abilităților lor în cadrul unor sesiuni individuale și de grup de orientare în carieră. Beneficiarii proiectului au participat și la o vizită exploratorie la Universitatea ”AL. I. Cuza” Iași, unde au avut ocazia de a fi informați cu privire la oportunitățile de studiu și beneficiile formării universitare.