Barmaniada 2010 - Desemneaza sommelier-ul anului in Romania

Locul desfasurarii: Tonka Soul Cafe

Organizator: Barmaniada; Mihai Panfil 0757086688; mihaipanfil@barmania.ro

Barmaniada 2010 - Desemneaza sommelier-ul anului in Romania

BARMANIADA DESEMNEAZA SOMMELIER-UL  ANULUI

BUCURESTI – 16 Noiembrie  2010

 

Barmaniada 2010 – cea mai completa competitie de barmani – prezintă pe 16 Noiembrie etapa “Sommelier”! Competitia - organizată de Barmania alaturi de Tonka Soul Café cu sprijinul Federatiei Somelierilor din Romania si Vinul.ro – este primul concurs dedicat barmanilor ce cuprinde și o etapă specializată pe sommelier, pregătind totodată viitorii sommelieri în industria bartending-ului.

 

Evenimentul, aflat la a doua  ediție anul acesta, are cinci etape de desfășurare: servire rapidă, barista, mixologie, sommelier și entertainment. Barmaniada are ca scop motivarea barmanilor aflați la începutul carierei, specializarea lor în domeniu și crearea unei imagini profesioniste a oamenilor din spatele barului. În cadrul etapei “Sommelier” – care se va desfășura la Tonka Soul Café începând cu ora 17.30 - vor concura primii 10 barmani calificati dupa proba teroretica urmand ca acestia sa isi dovedeasca priceperea in arta vinului prin: degustare “blind testing”, corectarea unui meniu si efectuarea unei operatiuni distincte din servirea clasica a unui produs. Recunoasterea unui vin, asocierea dintre vin si mancare, servirea corecta a vinului sunt numai câteva dintre cunoștiințele de bază în această meserie, pe care ei trebuie să le stăpânească în cadrul competiției. Evaluarea concurenților va ține cont și de aptitudinile acestora, de comunicare cu juriul și publicul pe parcursul preparării, precum și de atitudine și prezentare, atât din punct de vedere al vestimentației cât și al spațiului de lucru. Pentru maximă acuratețe în ceea ce privește evaluarea concurenților, juriul va fi compus din reprezentanti de marca ai domeniului: recunoscutii somelieri Laurențiu Achim si Sergiu Nedelea. Aceștia vor evalua concurenții și se vor pune de acord în ceea ce privește câștigătorii. Pe lângă premiile de 400€, 250€ și 150€ acordate finaliștilor în cadrul fiecărei etape, castigatorul va primi distinctia de Sommelier-ul anului in Romania Competitia Barmaniada doreste sa fie o continua provocare pentru barmanii din toata tara ce isi doresc sa isi verifice cunostintele si aptitudinile profesiei. Concursul va fi pentru aceștia, o rampă de promovare și o ocazie de a-și demonstra priceperea în cadrul unei competiții specializate. Mai multe informații aflați accesând: www.barmaniada.ro

Parteneri Barmaniada 2010: Beefeater, Doncafe, Lorena, Volare Liqueurs, Calsberg- Granini, Patron Tequila, Bilancia, Finest Call, Libbey, Tabu, Gastromedia,

Mihai Panfil Tel. 0757 086 688 mihaipanfil@barmania.ro

Despre BARMANIA ACTION

Barmania este o echipa de oameni pasionati de bartending, existenta de trei ani pe piata romaneasca, ce ofera servicii profesionale de bar ce constă în cursuri profesionale pentru barmani, consultanţă pentru baruri şi cafenele, catering pentru evenimente si organizare “Cocktail team-buildings”. Ideea Barmania aparţine lui Mihai Panfil şi lui Bogdan Nicolae, doi barmani de renume cu numeroase competiţii naţionale şi internaţionale la activ şi o experienţă acumulată de 20 de ani în industria barului.

Barmania organizeaza lunar cursuri specializate adresate atat barmanilor incepatori, cat si celor cu experienta, care doresc sa isi dezvolte cunostintele, sa se specializeze si sa investeasca in imaginea lor.
De la cursurile complete de barmani, pana la cele specializate pe mixologie, flair, barista sau somelier, sesiunile de training se desfasoara in conditii optime pentru participanti, folosindu-se logistica necesara si mijloace specifice pentru asigurarea unui mediu propice de invatare. Cursantii vor avea la dispozitie o sala de studiu pentru asimilarea notiunilor teoretice si o sala de practica dotata cu statii individuale de lucru si echipament profesional.

Accentul este pus pe invatarea prin exercitiu, respectiv 60% din activitati sunt rezervate practicii. Astfel asimilarea cunostintelor este mai eficienta, asigurand un nivel superior de înţelegere si accentuand legătura dintre cunoştinţe şi experienţa personală.

\'Am creat Barmania pentru a reîmprospăta conceptul actual de bar si tot ceea ce implică el. Ne-am propus să contribuim la creșterea nivelului serviciilor pentru horeca, să promovăm și să dezvoltăm ideea de profesionalism în spatele barului și, totodată, să educăm barmanii prin programe de training și consultanță. Mergem pe ideea “nu servim băuturi, ci oameni\'\' - Mihai Panfil, barman profesionist.

Confirmare pana la data: 16 noiembrie 2010

Participare: Intrare libera