MAESTRII CAFELEI SE INTREC LA BARMANIADA 2010

Locul desfasurarii: Palatul Ghika

Organizator: Barmania si Tonka Soul Cafe

MAESTRII CAFELEI SE INTREC LA BARMANIADA 2010

Marti – 21 septembrie, incepand cu ora 11.00 – BARMANIADA 2010 sustine cea de-a doua etapa: barista.
Evenimentul se va desfasura la Palatul Ghika si va reuni cei mai priceputi barmani intr-ale cafelei, cunoscuti si sub denumirea de barista. Acestia se vor intrece in prepararea a 4 espresso, 4 cappuccino si 4 bauturi creatii proprii – pe baza de espresso, dupa regulamentul international al WBC.
Juriul va reuni specialisti de renume mondial in industria cafelei – numarand membri precum: Sherif Abdala – Coordonator SCAE Romania si Stefanos Domatiotis (Grecia) – barista de renume mondial.

Ziua de 21 septembrie va fi una dedicata pasionatilor de cafea – avand drept punct de atractie competitia, insa pe langa aceasta vor avea loc multe alte activitati interesante pentru iubitorii de cafea, (desene in cafea – latte art, demonstratii si degustari).

La ora 11.00 vor avea loc calificarile, la care vor lua parte aproximativ 30 de concurenti - urmand ca 4 dintre cei mai buni sa concureze pentru locul I in finala de la ora 20.00!
Incepand cu ora 18.00, invitatii vor putea degusta din preparatele concurentilor, avand ocazia sa experimenteze diverse tipuri de bauturi pe baza de cafea, dar si sa-i priveasca pe cei mai buni din domeniu in actiune.

Va asteptam, asadar, incepand cu ora 18.00 – sa fiti alaturi de iubitorii de cafea la BARMANIADA 2010!
Cafeaua si apa le oferim noi!

Despre competitie:
BARMANIADA este prima competitie anuala completa, dedicata barmanilor din intreaga tara. Concursul - organizat de BARMANIA si TONKA SOUL CAFÉ - se afla anul acesta la cea de-a doua editie si vine cu noi provocari pentru barmanii interesati de a se perfectiona in meseria pe care o practica, dar si cu multe surprize pentru toti cei pasionati de bartending – fie ca vorbim de degustari de cocktailuri, retete ingenioase pe baza de cafea sau soiuri de vin.
Urmeaza etapele:
- mixologie - 19 octombrie
- somelier - 16 noiembrie
- working & exhibition flair - 14 decembrie

Pentru confirmare de participare, rezervari si detalii ne gasiti la numarul 0757 086 687.
Pentru inscrieri la BARMANIADA 2010 – barista – accesati www.barmaniada.ro


0757 086 687
office@barmaniada.ro

Despre BARMANIA ACTION

Barmania este o echipa de oameni pasionati de bartending, existenta de trei ani pe piata romaneasca, ce ofera servicii profesionale de bar ce constă în cursuri profesionale pentru barmani, consultanţă pentru baruri şi cafenele, catering pentru evenimente si organizare “Cocktail team-buildings”. Ideea Barmania aparţine lui Mihai Panfil şi lui Bogdan Nicolae, doi barmani de renume cu numeroase competiţii naţionale şi internaţionale la activ şi o experienţă acumulată de 20 de ani în industria barului.

Barmania organizeaza lunar cursuri specializate adresate atat barmanilor incepatori, cat si celor cu experienta, care doresc sa isi dezvolte cunostintele, sa se specializeze si sa investeasca in imaginea lor.
De la cursurile complete de barmani, pana la cele specializate pe mixologie, flair, barista sau somelier, sesiunile de training se desfasoara in conditii optime pentru participanti, folosindu-se logistica necesara si mijloace specifice pentru asigurarea unui mediu propice de invatare. Cursantii vor avea la dispozitie o sala de studiu pentru asimilarea notiunilor teoretice si o sala de practica dotata cu statii individuale de lucru si echipament profesional.

Accentul este pus pe invatarea prin exercitiu, respectiv 60% din activitati sunt rezervate practicii. Astfel asimilarea cunostintelor este mai eficienta, asigurand un nivel superior de înţelegere si accentuand legătura dintre cunoştinţe şi experienţa personală.

\'Am creat Barmania pentru a reîmprospăta conceptul actual de bar si tot ceea ce implică el. Ne-am propus să contribuim la creșterea nivelului serviciilor pentru horeca, să promovăm și să dezvoltăm ideea de profesionalism în spatele barului și, totodată, să educăm barmanii prin programe de training și consultanță. Mergem pe ideea “nu servim băuturi, ci oameni\'\' - Mihai Panfil, barman profesionist.

Participare: Intrare libera