BE DIFFERENT- Eveniment lansare carte

Locul desfasurarii: RESTAURANT GONDOLA

Organizator: CAMELIA AGACHI SI SERBAN&SERBAN

BE DIFFERENT- Eveniment lansare carte

„Unici şi diferiţi” reprezintă o apariţie-eveniment pe piaţa de carte din România. Dificil de pus sub o etichetă, ea este de fapt cea mai fidelă ilustrare a titlului: o carte unică şi diferită. Pleonasm?... Cu atât mai bine! Ideea de exces (acesta e sensul cuvântului grecesc πλεονασμός) simbolizează cel mai bine intenţia cărţii de faţă – e nevoie de exces, de ieşirea din tipare, de debordare peste şabloanele stabilite pentru a reuşi să vedem diferit lucrurile şi să începem să schimbăm ceva în interiorul nos... tru spre a putea spera la schimbarea lumii. Este totodată o carte de dezvoltare personală, dar şi o autobiografie spirituală, un îndemn la schimbare interioară, dar şi viziunea unei lumi diferite. „Unici şi diferiţi” e, mai ales, o carte extrem de sinceră. Ea izvorăşte din experienţa de viaţă (spirituală, mai ales, dar şi profesională) a celor două autoare care doresc să împărtăşească cititorilor o metodă de vindecare testată personal. Trăim într-o lume angoasantă, incertă, nivelatoare a diferenţelor, intolerantă. De aceea, găsirea unui drum propriu, care să ducă la o viaţă liniştită, echilibrată, armonioasă este din ce în ce mai anevoioasă. Cartea de faţă e o pledoarie pentru întoarcerea către sine, o invitaţie lansată fiecărui cititor de a-şi descoperi unicitatea, resursele interioare şi de a le exprima în deplină libertate, asumându-şi contribuţia la crearea unei lumi diferite.

Astăzi, din ce în ce mai mult, oamenii par depăşiţi de propriile probleme, sunt copleşiţi de responsabilităţi, sunt înghiţiţi de malaxorul societăţii, care amestecă diferenţele într-o masă amorfă, din care unicitatea fiecăruia nu se mai poate distinge. Uităm adeseori pentru ce muncim, uităm de ce suntem aici şi, în final, uităm că suntem fiinţe irepetabile. Mai putem spune, oare, că suntem unici, că suntem diferiţi? Reuşim să fim diferiţi faţă de tiparele sociale nivelatoare, faţă de stereotipuri şi prejudecăţi? Sau, nu cumva, am reuşit să fim diferiţi numai faţă de noi înşine, faţă de adevărul nostru personal, să ne îndepărtăm de la ceea ce am putea fi?…

Dar oare ne-a învăţat cineva cum să ne exprimăm unicitatea? Suntem conştienţi de propriile resurse, de valoarea noastră ca fiinţe umane?

 

Va asteptam la un eveniment diferit, pe personalitati diferite, cu proiecte si idei diferite, intr-un cadru diferit.

Confirmare pana la data: 12 decembrie 2012

Participare: Intrare libera