AlimenteSpeciale.ro și Salt PR dau startul campaniei de educație alimentară #ManancResponsabil

BUCURESTI - 20 mai 2015

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate, Social

Live site

În luna mai, promovată ca și luna internațională a alimentației fără gluten și de luptă împotriva alergiilor, AlimenteSpeciale.ro alături de Salt PR și de 12 bloggeri culinari din România dau startul campaniei de educație alimentară #ManancResponsabil. Aceștia își propun să tragă un semnal de alarmă în rândul românilor care suferă de afecțiuni speciale și să ridice nivelul de conștientizare și de responsabilitate al acestora cu privire la modul de alimentație.

#ManancResponsabil

#ManancResponsabil

Astfel, între 6 și 27 mai, bloggerii participanți în campanie vor găti cu sprijinul AlimenteSpeciale.ro o serie de rețete de preparate dulci sau sărate, ideale pentru persoanele care suferă de afecțiuni ce impun un regim special de alimentație (alergii, intoleranțe la gluten/ lactate/ zahăr, diabetici, persoanele cu o anumită dietă), oferindu-le acestora posibilitatea de a adopta un stil de viață mai sănătos și mai responsabil printr-o dietă corectă, însă la fel de gustoasă.

“Luna de luptă împotriva alergiilor și a intoleranței la gluten nu putea să treacă neobservată în mediul online. Am ales să inițiem această campanie de educație alimentară întrucât datele ultimelor cercetări ce abordează problema bolilor cu nevoi speciale de nutriție în România sunt, din păcate, destul de îngrijorătoare”, a declarat Maria Martac, Marketing Manager AlimenteSpeciale.ro.

Potrivit acesteia, ultimele studii realizate de autorități competitive din domeniu arată că peste 80% dintre români suferă de cel puțin o afecțiune ce impune un regim special de alimentație, bolile cardiovasculare și hipertensiunea arterială, hipercolesterolemiile, obezitatea, diabetul de tip II, afecțiunile renale, hepatice și cele ale aparatului digestiv, dar și intoleranțele și alergiile alimentare, supranumite și “Boala secolului”, regăsindu-se în topul principalelor afecțiunilor la noi în țară.

Din păcate, doar un mic procent dintre cei care suferă de boli de alimentație iau măsuri pentru a preveni sau trata afecțiunea. Lipsa de timp, de inspirație și a unei educații alimentare foarte bine sedimentate se regăsesc printre principalele motive pentru care majoritatea oamenilor sunt încă indiferenți atunci când vine vorba de un regim special de alimentație.

“Prin intermediul campaniei #ManancResponsabil ne propunem să educăm și să inspirăm oamenii cu nevoi speciale de alimentație, în speranța ca prin mai multe acțiuni de acest tip să putem schimba ceva în comportamentul de consum al acestora. De asemenea, un alt scop al campaniei este acela de a promova food blogging-ul de calitate din România și de a îndruma persoanele afectate de astfel de boli către resurse și rețete adaptate nevoilor lor speciale ”, a completat reprezetanta AlimenteSpeciale.ro.

Campania #ManancResponsabil desfășurată în luna mai este doar prima etapa dintr-un proces mai amplu de educare alimentară pe care AlimenteSpeciale.ro îl va susține anul acesta. Aceasta va putea fi urmărită atât pe pagina oficială de campanie #ManancResponsabil, cat și pe site-urile bloggerilor participanți (Bucatareselevesele.ro, Aromedepoveste.ro, TheSmartCuisine.com, Culoriledinfarfurie.ro, Gourmandelle.com, Retetetimea.ro, Tarabucatelor.ro, Biochimist la cratita, GatesteUsor.ro, Salt'n'Sasha, Pastry-workshop.com, LaPrajiturEla.ro) și pe paginile de Facebook ale acestora.

Echipa care a lucrat pentru această campanie:

Din partea Salt PR: Mădălina Rascarache – PR Manager, Nick Teodorescu – New Media Strategist

Din partea AlimenteSpeciale.ro: Maria Martac – Marketing Director

Cu sprijinul și colaborarea: Schar Romania, Nutrivita, Doves, Meridian, Fish4ever, Primeal, Nutrisslim, Montignac, Biothemis, Jardin Bio și Leiral.

Despre Bebikut

AlimenteSpeciale.ro este unul dintre cele mai mari magazine online specializate care comercializează o gamă variată de alimente și suplimente nutritive destinate copiilor sau adulților cu programe speciale de nutriție (alimente fără gluten, hiperproteice, dietetice, suplimenți energetici, produse bio, organice, vegane, alimente fără lactoză sau iod etc.) sau interesați de un stil de viață cât mai sănătos.

Lansat în 2012, magazinul pune la dispoziția clienților o gamă de peste 3.000 de produse, printre acestea numărându-se atât alimente și aparate cu indicație clară pentru diverse afecțiuni medicale (diabet, boala celiacă, intoleranța la lactoză, malnutriție, fenilcetonurie etc.), cât și paste, amestecuri de făină, semințe, batoane, uleiuri, ceaiuri, condimente, suplimente energetice și nutritive adresate publicului larg.

Printre cele mai cunoscute mărci comercializate în cadrul magazinului se numără și Nestle, Aptamil, Isostar, Plasmon, Nutricia, Dr. Schar, Biaglut, Cereal Bio, Isola Bio, Fresenius Kabi, B. Braun, Gerble, Hurom, Montignac, MVSG, LPF, Milupa.

AlimenteSpeciale.ro face parte din portofoliul companiei locale FLAMA INVEST S.R.L., alături de magazinul online cu produse pentru copii, Bebikut.ro.