3 Elemente esențiale în administrarea unei pizzerii de succes

BUCURESTI - 31 martie 2023

Comunicat tip General in HoReCa

Decorul, locația și o amenajare excelentă a restaurantului tău sunt eficiente doar în cazul în care și serviciile pe care le oferi sunt la același nivel. De aceea, cuptorul de pizza pe care îl folosești este important, însă, la fel de important este și ce fel de malaxor pentru aluatul de pizza folosești.

Pexels

Pexels

În cadrul acestui articol vom discuta despre ce poți face pentru a prepara o pizza cât mai autentică și delicioasă, pentru a-ți fideliza clienții existenți și pentru a atrage alții noi. Prin urmare, unul dintre cele mai importante aspecte când vorbim despre reușita unui restaurant, este un cuptor de pizza.

Cuptor de pizza

Calitatea pizzei este esențială pentru a vă convinge clienții să revină. Achiziționarea unui cuptor de pizza perfect pentru restaurantul tău, nu este o alegere ușoară. În mod ideal, cuptorul perfect coace rapid și suficient aluatul, este ușor de utilizat, are dimensiunea potrivită și este accesibil ca preț.

u toate bucătăriile sunt egale când vine vorba de spațiu: poți avea o bucătărie mică cu un număr mic de angajați sau poți avea o bucătărie extrem de spațioasă cu un număr mare de angajați. Pentru o bucătărie compactă, poți alege un cuptor de pizza cu o suprafață de 70x22, astfel încât vei lucra liber și vei avea mai mult loc. Pentru o bucătărie de dimensiuni medii, poți utiliza 2 cuptoare de pizza de 70x33, iar pentru o bucătărie mai mare un cuptor de 93x33 este cea mai bună alegere.

Un cuptor de pizza bun trebuie să poată atinge temperaturi ridicate, fără timpi lungi de preîncălzire. Există o gamă diversificată de cuptoare de disponibile pe piață: cuptoare pe lemne, electrice sau pe gaz.

Sunt o mulțime de motive pentru care pizzerile eșuează, însă un lucru extrem de clar care poate face diferența, este pregătirea unei pizza de calitate superioară. Pentru a te diferenția și a le oferi clienților tăi o experiență culinară de excepție, poți alege să te întorci la rădăcinile tradiționale și să folosești un cuptor de pizza pe lemn. Aceste cuptoare păstrează o aromă care este incontestabil mai intensă și mai plăcută decât cuptoarele electrice. Un cuptor electric nu poate produce acea carbonizare delicioasă care face ca o pizza să fie crocantă și demnă de salivat.

Decorul, locația și o amenajare excelentă a restaurantului tău sunt eficiente doar în cazul în care și serviciile pe care le oferi sunt la același nivel. De aceea, cuptorul de pizza pe care îl folosești este important, însă, la fel de important este și ce fel de malaxor pentru aluatul de pizza folosești.

Malaxor de aluat pizza

Aluatul este elementul cheie care face diferența între o pizza bună și una excelentă, de aici și nevoia unui malaxor profesional de aluat. Prepararea aluatului este un proces complex de frământare și dospire. Acest proces este influențat în funcție de tipul de malaxor pentru aluat pe care îl utilizezi, de dimensiunea bolului și de viteza acestuia. Pe piață se găsesc mai multe modele de malaxoare:

-Malaxor cu ax oblic;

-Malaxor cu spirală;

-Malaxor cu brațe.

Cea mai mică frecare o are malaxorul cu ax oblic. Este urmat de cel cu brațe, iar malaxorul cu spirală este cel care încălzește cel mai mult aluatul. Oxidarea aluatului în contact direct cu oxigenul din aer variază în funcție de bolul malaxorului, dar și de intensitatea frământării acestuia. Procesul frământării este mai scurt atunci când dezvoltarea glutenului și oxidarea sunt mai mari.

Personal

Pe lângă cele două aspecte menționate anterior, este indicat să angajezi un personal care să te ajute în gestionarea operațiunilor zilnice: bucătari profesioniști, casieri, chelneri și șoferi de livrare. Un personal de încredere și cu experiența le va oferi clienților servicii de calitate.

În final, să nu uităm că pizza este una dintre cele mai populare mâncăruri din lume. O mâncăm peste tot, în restaurante, acasă sau to go. Câte pizzerii sunt în orașul tău? Potrivit Pizza Magazine, fabricarea de pizza este una dintre cele mai mari afaceri. În anul 2021, numai în Statele Unite ale Americii existau aproximativ 75.000 de pizzerii. Cu un astfel de tip de concurență, pizzeriile se străduiesc să rămână relevante, explorând modalități pentru a se diferenția și a învinge concurența. Având în vedere numărul mare al restaurantelor care au pizza în meniu, este greu să mai găsim o pizza bine gătită.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bilancia/3-elemente-esentiale-in-administrarea-unei-pizzerii-de-succes