FluxVision WMS va ajuta sa profitati de toate oportunitatile de afaceri din sectorul serviciilor logistice

Brasov - 25 februarie 2020

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Logistica/Transport

Sectorul serviciilor logistice continua sa aiba parte de o crestere importanta, influentata de cresterea consumului, dar si a productiei. Odata cu aceasta dezvoltare, operatorii de servicii logistice trebuie sa se asigure ca au toate parghiile necesare acestei cresteri si toate mijloacele cu care sa faca fata provocarilor – gestiune depozite si optimizare stocuri.

Operatorii logistici 3PL trebuie sa ia în considerare și alte funcționalități suplimentare, cum ar fi managementul facturării în funcție de client, documentele personalizate, comunicarea și vizibilitatea, accesul pentru clienții logistici și integrarea cu soluții software pe care aceștia le utilizează. 

Operatorii 3PL gestionează o gama variată și mereu în schimbare de servicii logistice, ei fiind un punct central în supply chain. Pentru a gestiona toate aceste servicii, a înregistra cu acuratețe datele și a transmite datele în timp real către toate părțile implicate, companiile 3PL au nevoie de soluții informatice de management. Una dintre aceste soluții este WMS-ul, care în cazul operatorilor 3PL trebuie să includă anumite funcționalități.

 

Managementul facturării serviciilor în funcție de client

Aceasta reprezintă o funcționalitate necesară în orice activitate 3PL, care dă valoare soluției WMS. Folosirea unui asemenea modul implică atât o reducere a timpului de calcul și facturare a serviciilor, cât și o acuratețe ridicată a sumelor facturate. Din punct de vedere al resurselor de utilizare, un operator 3PL ar avea nevoie de 1-2 persoane și maxim doua ore/zi/om pentru a realiza facturarea, ținând cont de modul de calcul al fiecărui client și serviciu în parte. 

 

FluxVision WMS pentru operatori logistici 3PL permite setarea sistemului pentru diferite tipuri de tarife pe un serviciu oferit, pentru fiecare client în parte. Odată ce au fost realizate setările necesare, procesul de facturare devine doar o rutină a softului. Se va evita în acest fel folosirea de fișiere excel, efortul de timp pentru a întreține astfel de fișiere fiind considerabil.

 

Documente personalizate

Datorită nevoilor tot mai crescute ale clienților, operatorii 3PL se văd nevoiți să adopte „imaginea” acestora în fața clienților finali. Vorbim aici de la personalizarea emailurilor pe specificul clientului în fața furnizorilor și clienților, și până la documente tipărite personalizate. 

 

De exemplu, etichete de palet cu logo și sigla clientului sau documentele de însoțire a mărfii personalizate în funcție de client. Acest lucru nu mai este considerat o excepție în relația dintre operatorul 3PL și clientul său, ci a devenit o regulă. FluxVision WMS permite astfel de configurări în funcție de clienții respectivi, oferind utilizatorilor facilitatea de a crea, de exemplu, etichete de palet personalizate pentru toți clienți logistici existenți, chiar dacă fiecare dintre aceștia au cerințe diferite, logo diferit sau câmpuri cu informații diferite.

 

Aplicația FluxVision transformă toate operațiunile din depozit în operațiuni simple, intuitive și fără hârtii, bazându-se pe identificarea prin citirea codurilor de bare. FluxVision WMS are o gamă largă de funcționalități menite să rezolve provocările operatorilor logistici 3PL. Pentru mai multe detalii sau pentru o prezentare personalizată, vă invităm să stabiliți o întâlnire cu unul dintre specialiștii noștri. 

Despre BIT SOFTWARE

Cu peste 25 de ani de activitate, BITSoftware are in portofoliu peste 250 de clienti si implementari de succes in peste 70 de tari. BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM, WMS si BI care ajuta companiile din diverse industrii, cu precadere din distributie, logistica, productie, agricultura, telecom, servicii profesionale si constructii, sa-si imbunatateasca productivitatea prin automatizarea proceselor din companie si sa-si duca la indeplinire obiectivele de crestere.