Bostina si Asociatii obtine in instanta anularea unei corectii pe fonduri UE de peste 4 milioane de RON dispusa de MDRT impotriva CJ Covasna

BUCURESTI - 12 decembrie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Juridic

Boştină şi Asociaţii, prin avocat asociat Catalin Giscan si avocat senior Lucia Ferendinos , a obţinut în instanţă anularea unei corecţii pe fonduri UE de peste 4 milioane de RON dispusă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) împotriva Consiliului Judeţean Covasna în cadrul contractului de finanţare având ca obiect „Reabilitare drum judeţean DJ 121 Covasna-Zăbala-Imeni-Catalina-Târgu Secuiesc, Km 32+000-49+100, jud. Covasna”.

Curtea de Apel Braşov a admis cererile formulate de avocaţii de la Boştină şi Asociaţii în numele Consiliului Judeţean Covasna, dispunând anularea notei de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmită de Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare (DCVUFC) din cadrul MDRT, precum şi a deciziei Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul aceleiaşi instituţii centrale.

 

Consiliul Judeţean Covasna a beneficiat de un contract de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitare drum judetean DJ 121 Covasna-Zăbala-Imeni-Catalina-Târgu Secuiesc, Km 32+000-49+100, jud. Covasna, proiectul fiind în curs de implementare. În februarie 2012, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare a derulat o verificare asupra procedurilor de achiziţie publică a lucrărilor atribuite in baza contractului de finanţare, iar ca urmare a acestor verificări a întocmit Nota de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare, prin care a stabilit o corecţie financiară în cuantum de 10% din valoarea contractului de lucrări. Critica MDRT – DCVUFC era relativă la unele aspecte legate de nesocotirea reglementărilor legale în materia achiziţiilor publice, respectiv a principiului transparenţei.

 

Soluţia este definitivă, dar nu irevocabilă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

 

„Este a doua decizie de acest fel pe care o obţine echipa noastră de avocaţi, în mai puţin de o lună” remarcă avocatul asociat Cătălin Gîscan.

 

Despre Bostina & Asociatii SPRL

Casa de Avocatură Boştină şi Asociaţii este lider pe piaţa de consultanţă juridică din România, cu o cifră de afaceri în anul 2011 de 33,47 de milioane de EURO şi peste 130 de avocaţi şi consultanţi. Cu birouri în Bucureşti, Chişinău, Viena, Fribourg şi Nicosia, precum şi în alte 20 mari oraşe din România, Casa de Avocatură Boştină şi Asociaţii a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid şi Ascott Associes din Paris. Grupul de Consultanţă Boştină oferă o gamă completă de servicii juridice, precum şi consultanţă financiară strategică şi corporate affairs prin Boştină & Associates Corporate Finance.