Curtea de Apel Oradea decide în favoarea fostului Ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, în disputa cu Agenţia Naţională de Integritate

BUCURESTI - 1 noiembrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Juridic

Curtea de Apel Oradea, secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, a decis în 24 octombrie 2013 în favoarea fostului Ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, în disputa cu Agenţia Naţională de Integritate. Instanţa a considerat ca inadmisibilă plângerea formulată de ANI faţă de soluţia dispusă anterior în dosarul nr. 1/2012 unde, prin Ordonanța de clasare nr. 1 din 12 aprilie 2013, aceeaşi instanţă infirmase în mod irevocabil concluziile Raportului de evaluare nr. 50976/G/II/09.11.2012, întocmit de ANI, in raport cu veniturile realizate de domnul Silaghi Ovidiu loan împreună cu familia, precum şi respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, conform lucrării nr. 34785/S/II/23.07.2012.

„În mod întemeiat Curtea de Apel confirmă ca fiind inadmisibilă plângerea faţă de decizia de clasare, aceasta neputând fi atacată prin acţiunea formulată de către Agenția Naționala de Integritate. Plângerea a fost formulată de ANI fără respectarea dispoziţiilor legale fixate de legislaţia aplicabilă funcţionării acestei instituţii. În această speţă am colaborat  şi cu domnul avocat Valeriu Bancea, prodecan a Baroului Satu Mare” spune Ovidiu Mihuţ, avocat partener în cadrul casei de Avocatură Boştină şi Asociaţii

 

Boștină şi Asociații SPRL mai acordă asistenţă juridică şi reprezentare domnului Silaghi într-un singur litigiu reprezentând recursul formulat de acesta faţă de Sentința nr. 1031/18.03.2013, pronunțată de către Curtea de Apel București – Secția a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal, în dosarul nr. 8831/2/2012.  Dosarul se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi va avea primul termen de judecată în data de 11 aprilie 2014. Astfel, față de soluția deja pronunțată de către Curtea de Apel Oradea – Comisia de Cercetare a Averilor, care nu mai poate fi atacată de către Agenția Naționala de Integritate, în dosarul de pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie rămân de interes pentru client capetele de cerere prin care acesta a solicitat:

 

- Obligarea  Agenției Naționale de Integritate la plata unor despăgubiri în cuantum de 1 leu pentru prejudiciul cauzat persoanei evaluate precum şi

- Obligarea  Agenției Naționale de Integritate să publice şi să mențină pe pagina principală a site-ului internet al acestei instituții dispozitivul soluției pronunțate în această cauză, pentru o perioadă de timp egală cu cea care se va scurge de la finalizarea raportului de evaluare şi până la soluționarea irevocabila a cauzei.

Despre Bostina & Asociatii SPRL

Cu o crestere spectaculoasa in ultimii cinci ani, Bostina & Asociatii este in prezent cea mai mare casa de avocatura si una dintre cele mai respectate firme de pe piata de consultanta juridica din Romania.
Deviza noastra - Partners in Trust – exprima cel mai bine devotamentul nostru pentru excelenta muncii, dedicare si incredere reciproca.