O noua parcare de Bun-Simt Turistic pe DN1

Brasov - 20 august 2021

Comunicat tip General in ONG

Asociatia Bun-Simt si Atitudine Civica continua Proiectul „DN 1, Traseu de Bun-Simt Turistic” cu sprijinul unui nou parteneriat!

Mesaj

Mesaj "DN1, traseu de Bun-Simt Turistic"

Proiectul „DN 1, Traseu de Bun-Simt Turistic” CONTINUA!

Eco Synergy S.A. se alatura campaniei civice Bun-Simt Turistic din dorinta de a participa la reducerea volumului mare de deseuri abandonate ilegal in parcari si pemarginea drumurilor.

Lansata in 2019, campania Bun-Simt Turistic este o campanie apel la bun-simt si responsabilitate fata de natura si obiectivele turistice din Romania.Campania Bun-Simt Turistic este o alianta de bun-simt intre societatea civila, companiile private din Romania, artisti si vedete si Institutiile Statului care, prin actiunile si solutiile oferite, transmit un mesaj coerent cu privire la importanta adoptarii unei conduite responsabile fata de mediul inconjurator.

Prezenta din 2018 in piata managementului deseurilor de ambalaje si implementand raspunderea producatorilor in domeniul reciclarii ambalajelor pentru peste 1000 de companii din Romania, Compania Eco Synergy este implicata si in multe proiecte civice care au ca scop protejarea mediului si determinarea publicului larg de a adopta oconduita responsabila fata de mediul inconjurator.

Astfel, cu sprijinul Eco Synergy, incepem reamenajarea uneia dintre cele mai mari parcari de pe DN1 sufocata de gunoaie, parcarea situata la km 148 + 064 in zona cunoscuta sub numele de Cotul Donului, la coborarea dinspre Predeal catre Brasov.

Parcarea de la Cotul Donului va fi reamenajata cu cosuri de gunoi pentru colectarea selectiva a deseurilor aruncate iresponsabil de unii particpanti la trafic si panouri informative, menite sa atraga atentia celor care ajung in parcare asupra importantei unui comportament civilizat in parcari si pe drumurile publice.Santierul de reamenajare a parcarii va fi deschis saptamana viitoare, iar lucrarile de reamenajare vor dura 15 zile lucratoare.

Va reamintim ca prin proiectul nostru „DN1- Traseu de Bun-Simt Turistic” ne-am propus reamenajarea cator mai multe parcari si refugii de pe tronsonul Bucuresti – Sibiu, unul dintre cele mai aglomerate si sufocate de gunoaie drumuri din tara, intens circulat de turisti in toate sezoanele.

Acest proiect este realizat in parteneriat cu DRDP Brasov, administratorul legal al DN 1, pe tronsonul Bucuresti – Sibiu.Proiectul DN1, Traeeu de Bun-Simt Turistic a aparut ca o necesitate, majoritatea cosurilor de gunoi fiind fie vandalizate, fie distruse de animalele salbatice prezente in zona.DRDP Brasov ecologizeaza parcarile de pe Drumurile Nationale administrate de cel putin doua ori pe saptamana, insa, in perioadele de varf, aproape ca nu fac fata volumului mare de deseuri aruncate iresponsabil de unii participanti la trafic.Montarea cosurilor de gunoi reprezinta o solutie civilizata pentru depozitarea deseurilor si speram ca, asa cum s-a intamplat in cazul celorlalte parcari reamenajate deja, sa reduca semnificativ volumul deseurilor care ajung in natura.Împreună schimbam mentalități și comportamente!

Cu respect,

Cristina Predoiu, Inițiator campanie Bun-Simt Turistic

Președinte Asociația Bun-Simt si Atitudine Civica

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bun-simt-turistic/o-noua-parcare-de-bun-simt-turistic-pe-dn1