CCIB promoveaza activitatea de export pe piata SUA

BUCURESTI - 11 septembrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, ONG

Recent, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a lansat seria de evenimente „Ziua oportunitatilor de afaceri”. „În cadrul acestor intalniri, care vor avea loc la fiecare doua luni, oamenii de afaceri au posibilitatea de a se intalni intr-un cadru structurat cu factori decizionali din Ministerul Economiei, cu reprezentantii economici din cadrul Birourilor de Promovare Comercial-Economica romanesti din strainatate, sau cu atasati economici ai tarilor partenere, pentru a afla tendintele in comertul exterior si a identifica elemente a caror valorificare sa conduca la dezvoltarea afacerilor companiilor pe piete cu potential real”, a declarat cu acest prilej prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele CCIB.

CCIB promoveaza activitatea de export pe piata SUA

Primul eveniment din serie, cu tema „Intra pe piata americana! Parteneriatul SUA– UE, o noua oportunitate pentru oamenii de afaceri romani”, a fost organizat de Camera bucuresteana in parteneriat cu Ministerul Economiei si EximBank. Invitatul special al acestei editii a fost Manuel Donescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei. Principala tema dezbatuta, avand suport material prezentat de dl. secretar de stat Donescu, a fost oportunitatile de afaceri romano-americane in contextul inceperii negocierilor privind Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) ce va fi semnat intre Uniunea Europeana si SUA.

TTIP va contribui la stimularea componentei economice a Parteneriatului Strategic dintre Romania – SUA, inlesnind accesul produselor romanesti pe piata americana si datorita eliminarii unor bariere tarifare si netarifare.

Participanta la eveniment, Corina Vulpes, director in cadrul EximBank, a prezentat strategia si instrumentele bancii pentru sustinerea exportatorilor romani din sectorul IMM.

Urmatoarea editie a Zilei oportunitatilor de afaceri va fi dedicata relatiilor economice cu Orientul Mijlociu.

Biroul de Presa al CCIB

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - RomaniaTel./Fax: 021 319 0179