Noi domenii de cooperare româno-slovenă identificate la CCIB

BUCURESTI - 23 iulie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

„Tehnologia informaţiei, tehnologiile de protecţia mediului şi automatizarea proceselor industriale sunt noi domenii de cooperare între firmele româneşti şi cele slovene” a afirmat Branko Grgic, şeful Reprezentanţei Economiei Slovene (Agenţiei Publice a Republicii Slovene pentru Dezvoltare Antreprenoriala şi Investiţii) la Bucureşti, cu ocazia vizitei efectuate la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municpiului Bucureşti. Branko Grgic l-a însoţit pe Marcel Koprol, ministru plenipotenţiar însărcinat cu afaceri al Ambasadei Republicii Slovenia la Bucureşti, la întâlnirea cu preşedintele CCIB , dipl. ec Ştefan D. Popa şi cu Ancuţa Conta, director general adjunct al Camerei bucureşetene.

„Am înţeles că CCIB este o organizaţie privată foarte activă, care, sunt convins că poate face foarte multe pentru dezvoltarea afacerilor bilaterale româno-slovene“, a declarat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Slovenia la Bucureşti, în urma întrevederii.

„Relaţiile noastre sunt foarte bune, pot spune chiar excelente, dar considerăm că nu s-a făcut suficient, având în vedere faptul că în prezent, schimburile noastre sunt în valoare de numai 300 milioane euro, ceea ce înseamnă foarte puţin. Cum ţările noastre sunt amândouă membre ale UE, credem că sunt multe oportunităţi pentru creşterea exportului românesc şi cooperării dintre firmele noastre. Una dintre aceste oportuntităţi este vizita apropiată a premierului român, Călin Popescu Tăriceanu, la Lyubljana, programată pentru luna septembrie“, a punctat oaspetele.

Implicarea CCIB în dezvoltarea raporturilor bilaterale l-a determinat pe însărcinatul cu afaceri, proaspăt sosit la Bucureşti, să solicite întâlnirea cu preşedintele Camerei bucureştene.

Dialogul purtat între cele două părţi a vizat posibilităţile de extindere a schimburilor comerciale şi a cooperării bilaterale, precum şi oportunităţile de majorare a investiţiilor slovene în ţara noastră.

Departamentul Presa

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti
Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - Romania