Siguranţa alimentară pe agenda Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti

BUCURESTI - 23 februarie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

În data de 22 februarie a.c., la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc o reuniune de lucru organizată de Camera bucureşteană şi de EquipAgro (Franţa) în vederea pregătirii unui seminar internaţional pe teme alimentare, ce urmează a avea loc în luna iunie a.c. La întâlnirea, la care CCIB a fost reprezentată de Ancuţa Conta, director general adjunct, au participat reprezentanţi ai unor asociaţii profesionale şi patronale din industria alimentară (ROMALIMENTA, Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui, Asociaţia Română a Cărnii), reprezentanţi ai Agenţiei de Plăţi pentru dezvoltare Rurală, precum şi ai Groupe BRD-Societe Generale.

Reuniunea a vut drept obiectiv principal consultarea specialiştilor români cu privire la temele ce prezintă interes pentru sectorul alimentar în contextul recentei aderări a României la Uniunea Europeană, astfel încât modul de organizare şi structura seminarului să vină cât mai bine în întâmpinarea nevoii crescânde a firmelor din industria de profil de a primi răspunsuri concrete la problemele stringente cu care se confruntă. Alinierea la standardele UE in ceea ce priveşte siguranţa alimentară, identificarea de soluţii de finanţare pentru a rămâne pe piaţă şi a face faţă concurenţei acerbe, procedura de înregistrare a produselor tradiţionale, promovarea şi distribuţia lor în ţările membre UE sunt, în opinia particianţilor, doar câteva dintre provocările cărora industria alimentară românească trebuie să le facă faţă pentru a putea valorifica oportunităţile de pe Piaţa Unică.

Astfel, seminarul care se înscrie în seria acţiunilor concrete întreprinse de CCIB pentru a pune în practica strategia sa de post-aderare, va cuprinde o secţiune dedicată prezentării, în linii generale, a industriei alimentare româneşti, a problemelor cu care se confruntă, a cerinţelor ce-i stau în faţă şi a posibilelor soluţii financiare ce pot fi utilizate pentru a răspunde acestora (accesul la fonduri structurale, obţinerea de finanţări de la instituţii bancare etc.). De asemenea, vor avea loc trei workshop-uri pe probleme specifice principalelor sectoare din industria alimentară – carne, lapte, cereale – în cadrul cărora specialişti români şi francezi, precum şi factori de decizie vor prezenta cazuri de succes şi vor intra în dialog cu firmele participante.

Directorul general adjunct Ancuţa Conta a subliniat faptul că CCIB a încercat, în cadrul evenimentelor organizate până acum şi, în general, bine primite de comunitatea de afaceri, să prezinte şi soluţii practice, seminariile şi conferinţele CCIB constituind nu numai un util schimb de experienţă pentru oamenii de afaceri, ci şi punctul de plecare pentru colaborări pe termen lung. EquipAgro nu este la prima colaborare cu CCIB, anul trecut in luna noiembrie reprezentanţi ai EquipAgro susţinând o prezentare în cadrul conferinţei internaţionale „De la fermă la consumator“, organizată de Camera bucureşteană în cadrul IndAgra.

EquipAgro reuneşte circa 50 de întreprinderi independente ce activează în domenii complementare precum: proiectarea, ingineria şi realizarea completă de echipamente şi fabrici de produse alimentare.

Departamentul Comunicare al CCIB

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti
Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - Romania
Telefon: 319.00.79; Fax: 319.26.96
www.ccib.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/camera-de-comert-si-industrie-a-municipiului-bucuresti1/siguranta-alimentara-pe-agenda-camerei-de-comert-si-industrie-a-municipiului-bucuresti