Dezbatere - Modificari ale Codului de Procedura Penala

Locul desfasurarii: Sala Dacia

Organizator: Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Dezbatere - Modificari ale Codului de Procedura Penala

Camera de Comert si Industrie a Romaniei – CCIR si Transparency International Romania organizeaza in data de 6 decembrie a.c., la sediul CCIR, sala Dacia, incepand cu orele 12.00, dezbaterea publica:

„Modificari ale Codului de Procedura Penala”

Legea de modificare a Codului de procedura penala (Cpp) a starnit reactii din partea presei si societatii civile, iar textul actului normativ a fost trimis parlamentului spre reexaminare. Potrivit mass media, elementele de noutate aduse legii vizeaza accentuarea drepturilor persoanelor invinuite sau inculpate si implica restrangerea prerogativelor organelor judiciare implicate.

Dezbaterea isi propune sa aduca fata in fata factori de raspundere si formatori de opinie pentru a stabili principalele directii in care trebuie actionat.

In calitatea sa de reprezentanta a intereselor mediului de afaceri, CCIR si-a propus sa asigure cadrul potrivit pentru desfasurarea unei runde de discutii pe marginea prevederilor legii de modificare a Codului de procedura penala (Cpp), aflata in dezbatere parlamentara, intre reprezentanti ai presei, societatii civile, Comisiilor Juridice din cadrul Senatului si Camerei Deputatilor, experti pe probleme de procedura penala, avocati si juristi.

Comunitatea de afaceri este un partener avizat si bine intentionat in demersul de interes comun de a crea un Cod de procedura penala (Cpp) care trebuie sa fie corelat cu reglementarile comunitare si cu tratatele internationale la care Romania este parte, astfel incat propunerile venite din aceasta directie sa indice calea de mijloc prin care noul Cod sa fie adoptat intr-o formula care sa-i asigure o buna functionare.

CCIR isi asuma misiunea de a promova concluziile rezultate in urma dezbaterilor, astfel incat noul Cod de procedura penala (Cpp) sa fie finalizat intr-o formula agreata atat de legiuitor, cat si de comunitatea de afaceri.

Va asteptam sa fiti alaturi de noi la dezbateri si va rugam sa aveti amabilitatea de a ne confirma prezenta dumneavoastra pana la data de 5 decembrie a.c.

Persoana de contact pentru confirmari si informatii suplimentare este doamna Cristina IONESCU, telefon: 021.319.01.55, fax: 021.311.21.10 e-mail:cristina.ionescu@ccir.ro.


Cristina IONESCU, telefon: 021.319.01.55

Despre CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE A ROMANIEI

Camera de Comerț și Industrie a României este unul dintre cele mai importante foruri de reprezentare a oamenilor de afaceri români din ultimii 150 de ani. Exponentă a economiei libere de piață, Camera de Comerț și Industrie a României contribuie activ la dezvoltarea mediului de afaceri și, implicit, a României.

Participare: Intrare libera