Making of „Stradivarius Obsesii”: o întâlnire cu Alexandru Tomescu

BUCURESTI - 23 septembrie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura

Live site

Luni, 23 septembrie, de la ora 20:00, în Grădina Verona violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Tiberiu Soare vă așteaptă la o discuție despre obsesii muzicale și despre cel mai nou proiect video semnat de violonistul român, “Stradivarius Obsessions”. DVD-ul are la bază proiectul cu acelaşi nume prezentat în anul 2012, care a purtat sunetul viorii Stradivarius şi expresivitatea actorilor Ana Pepine şi Paul Cimpoieru în 15 oraşe din ţară.

În timpul discuției vor fi proiectate și comentate clipuri din cadrul DVD-ului “Stradivarius Obsessions” și din timpul filmărilor pentru acesta.

DVD-ul „Stradivarius Obsessions” nu este o filmare din spectacol, ci o reprezentare inedită, prin tehnici cinematografice, a unui proiect sincretic de muzică şi teatru non-verbal. Ideea care a stat la baza scenariului a fost descrierea lumii artistului care caută neîncetat perfecţiunea, fără să aibă vreodată certitudinea de a o atinge. Este lumea populată de obsesii, temeri, vise de glorie, auto-critică şi îndoieli. Spectatorul pătrunde într-un univers fascinant, străbătând contraste violente, reunind întâlniri magice între sunet, lumină, gest, mit şi realitate.

Am încercat să utilizăm forţa mesajului teatral şi cinematografic pentru a spori capacitatea muzicii de a emoţiona. Practic, este o creaţie structurată pe paliere: muzica generează un mesaj care este transpuns în gest (prin intermediul teatrului) şi mai departe acest flux informaţional se transformă în film”, declară Oana Drăgulinescu, directorul de creaţie care a elaborat conceptul ce stă la baza spectacolului.

DVD-ul “Stradivarius Obsessions” este disponibil în exclusivitate în librăriile Cărturești și pe Carturesti.ro până la finalul Festivalului George Enescu.

Despre Carturesti

„Stradivarius Obsessions” este cel de-al doilea proiect sincretic prezentat de Alexandru Tomescu, cuprins pe un DVD. Anteriorul s-a intitulat „24/ 24” şi a fost dedicat Capriciilor de Paganini.
Luni, 23 septembrie 2013, Grădina Verona, Str. Arthur Verona, nr. 15. Intrarea liberă.