Concurs pentru participarea la școala de vară pentru tineri români și ucraineni, 16 - 25 ani

BUCURESTI - 19 iulie 2023

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Politic, Social

Între 7 și 12 august 2023, Casa Paleologu, în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer prin Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est , organizează Școala de vară în limba engleză pe tema „ Justice, Rhetoric, and Ideology in Modern History”. Cursurile sunt susținute de lectorul Theodor Paleologu la centrul educațional Schubz din Râșnov.
Obiectivul nostru principal este de a oferi tinerilor, atât de origine română, cât și ucraineană, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, un spațiu în care să se implice, să se cunoască și să creeze legături durabile.

afisul

afisul

 Programa școlii de vară pe care o propunem tinerilor români și ucraineni are la bază istorie și retorică. Îi voi încuraja să discute cât mai mult, să țină discursuri, să se exprime. Scopul nostru este să le oferim ocazia să cunoască și să se cunoască, în așa fel încât formeze legături pe care să le păstreze. 

Theodor Paleologu

Începând cu secolul al XVII-lea, istoria a intrat în epoca revoluțiilor. Toate revoluțiile au la bază revendicări privind justiția. Unele au instaurat statul de drept, în timp ce altele au proclamat o formă "superioară" de justiție. Toate aceste pretenții se bazează pe argumente, adică pe retorică și ideologie. 
 
Vom studia un anumit num
ăr de discursuri celebre care au avut o influență deosebită în cursul istoriei moderne, cu accent pe ultimul secol. În fiecare zi vom viziona și vom discuta unul sau două filme care ilustrează principalele evenimente sau mișcări din istoria noastră recentă 

Participanții vor fi încurajați să țină ei înșiși scurte discursuri despre diferitele subiecte ale cursului. Cursanții ucraineni și români vor avea șansa de a învăța despre istoria și cultura celuilalt. Ei vor reflecta asupra punctelor comune ale trecutului lor și asupra provocărilor din viitor. 

Procesul de aplicare constă în a trimite un scurt CV și o scrisoare de intenție formată din două paragrafe scurte.

Toate costurile participanților sunt acoperite 

 

Pentru detalii, accesați www.paleologu.com.

 

Date de contact

Ioana Prândurel, Casa Paleologu

ioana@paleologu.com

+40722277764

Despre Casa Paleologu

De peste zece ani, Casa Paleologu organizează cursuri, școli de vară, călătorii studioase. Scopul activității noastre este să oferim uneltele de gândire necesare pentru a îmbunătăți nivelul de cunoaștere și, în consecință, de a susține societatea în care trăim.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/casa-paleologu/concurs-pentru-participarea-la-scoala-de-vara-pentru-tineri-romani-si-ucraineni-16-25-ani