Din 26 in 28 septembrie, sa sarbatorim impreuna gastronomia la “Fête de la Gastronomie”!

Organizator: Camera de Comert Franceza in Romania, Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez si UBIFRANCE

Din 26 in 28 septembrie, sa sarbatorim impreuna gastronomia la “Fête de la Gastronomie”!

Douazeci de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii si supermarketuri sarbatoresc gastronomia in perioada 26-28 septembrie prin degustari de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele de origine franceza in lanturile de retail, meniuri personalizate in   restaurante.

Institutul Francez din Romania isi va deschide portile in zilele de 27-28 septembrie si va propune expozitii tematice, proiectii de filme dedicate gastronomiei, degustari de produse cu  specific frantuzesc,  etc.

 

Evenimentul “Fête de la Gastronomie” este organizat de Camera de Comert Franceza in Romania, Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez si UBIFRANCE, pentru a valoriza arta culinara si a sensibiliza publicul larg sa consume produse de calitate.

 

Initiata in Franta in 2011, pentru a sarbatori intrarea in patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, aceasta initiativa doreste sa valorizeze produsele de la samanta la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare , precum si toate serviciile care s-au dezvoltat in jurul acestei arte. “Fête de la Gastronomie” s-a raspandit si la nivel international, pentru a promova produsele frantuzesti atat in randul expertilor, cat si in randul publicului   larg. Gasiti lista partenerilor afiliati si a evenimentelor     pe : www.facebook.com/fete.gastronomie.roumanie <http://www.facebook.com/fete.gastronomie.roumanie>  

Despre CAMERA FRANCEZA DE COMERT SI INDUSTRIE IN ROMANIA

Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură din România (CCIFER) reuneşte în prezent peste 450 de companii membre, cu capital francez și românesc, atât mari întreprinderi, cât și IMM-uri. În total, membrii CCIFER, reprezintă 15 % din PIB-ul României și peste 125 000 locuri de muncă.

Confirmare pana la data: 26 September 2014

Participare: Intrare libera