Medici din Turcia, Egipt și Rusia se specializează la București în tratamentul minim-invaziv al adenomului de prostată

BUCURESTI - 10 mai 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Sanatate, Cursuri

12 medici din Turcia, Egipt și Rusia participă zilele acestea la workshopul de Embolizare a Adenomului de Prostată susținut de dr. Rareș Nechifor, la Centrele Ares din București. Medicii de la spitale și centre universitare de renume precum Acibadem sau Centrul de Educație și Cercetare Antalyia se află la noi în țară pentru a învăța cum se efectuează această procedură minim invazivă.

training adenom de prostata centrele ares dr rares nechifor

training adenom de prostata centrele ares dr rares nechifor

 Procedurile de Radiologie Intervențională, așa cum sunt cele de embolizare a adenomului de prostată sau embolizare a fibromului uterin, aduc un beneficiu enorm pacienților, oferă o soluție eficientă evitând procedurile chirurgicale. Dezvoltarea acestor proceduri este prioritatea noastră, de aceea încercăm să educăm un numar cât mai mare de medici din țară și străinătate 

dr. Rareș Nechifor

În cadrul workshop-ului, discuțiile se vor axa pe anatomia arterelor prostatice, indicația pentru embolizare și criteriile aplicate în selecția pacienților eligibili pentru această procedură. În decursul celor două zile de studiu, participanții vor asista la 4 proceduri de embolizare a adenomului de prostată realizate în sala de angiografie a Centrelor Ares de către medicul Raraș Nechifor. Participanții la sesiunea de lucru vor învăța tehnica embolizării adenomului de prostată și vor primi recomandări pentru transformarea unităților medicale în care lucrează în centre de radiologie intervențională.

În luna noiembrie a anului trecut alți medici din Norvegia, Franța, Rusia, Pakistan și Portugalia au participat la seminarul susținut de  doctorul Rares Nechifor și la intervențiile minim invazive. Până în prezent, 182 de medici din 25 de țări au participat la work-shop-urile organizate in cadrul Centrelor ARES.

Procedurile de Radiologie Intervențională, așa cum sunt cele de embolizare a adenomului de prostată sau embolizare a fibromului uterin, aduc un beneficiu enorm pacienților, oferă o soluție eficientă evitând procedurile chirurgicale. Dezvoltarea acestor proceduri este prioritatea noastră, de aceea încercăm să educăm un numar cât mai mare de medici din țară și străinătate” a declarat dr. Rareș Nechifor.

Adenomul de prostată este o afecțiune frecventă, întâlnită la peste jumătate dintre bărbații cu vârsta peste 50 de ani. Această boală constă în mărirea de volum a prostatei, care comprimă ulterior vezica urinară. Apar astfel urinările frecvente, dificultățile la urinare, senzația de usturime, etc. Embolizarea adenomului de prostată reprezintă o metodă de tratament fără tăieturi sau cicatrici, cu o durată de spitalizare de numai câteva ore. Recuperarea este rapidă, iar pacientul va resimți efectele benefice imediat.

Dr. Rareș Nechifor este medic radiolog, supraspecializat în Proceduri de Radiologie Intervențională, Terapie Endovasculară și Neuroradiologie Intervențională. Este Membru al Societății Europene de Cardiologie și Radiologie Intervențională (CIRSE) și Coordonatorul Centrului European de Training și Excelență în Terapia Endovasculară a Fibromului Uterin – singurul centru de excelență din Sud – Estul Europei, deschis în anul 2013 în cadrul Centrelor Ares.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/centrele-de-excelenta-ares/medici-din-turcia-egipt-si-rusia-se-specializeaza-la-bucuresti-in-tratamentul-minim-invaziv-al-adenomului-de-prostata