Curs autorizat pentru ocupatia de Formator

BUCURESTI - 17 octombrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Cursuri

Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura va invita sa participati in perioada 11 – 15 noiembrie 2013 la un nou curs autorizat ANC (fost CNFPA) pentru ocupatia de Formator . Cursul este intensiv si se va desfasura in Bucuresti,

Daca sunteti in cautarea unui curs SMART axat pe pasiunea de a impartasi si altora din experienta ta profesionala, metode interactive de transmitere a cunostintelor, dezvoltarea abilitatilor de prezentare si gestionare a grupului de cursanti, cu siguranta cursul nostru este in masura sa raspunda asteptarilor tale.

Prin intermediul exercitiilor individuale si de grup precum si a altor metode interactive de lucru care se vor experimenta si aprofunda pe parcursul cursului (studii de caz, joc de rol, etc), aspectele teoretice se vor imbina armonios cu practica, din acest punct de vedere accentul punandu-se indeosebi pe dezvoltarea abilitatilor practice.

Cine este formatorul? Ce face el exact, cum si de ce? Cui se adreseaza formatorul? Cum se proiecteaza un training de succes? Care sunt secretele unei comunicari eficiente indispensabile oricarui tip de training? Iata intrebari la care veti gasi raspunsul participand la cursul de formator organizat in cadrul CPPC.

In vederea pregatirii examenului de absolvire, finalul cursului este dedicat unor mici simulari pe parcursul carora fiecare participant va putea experimenta postura de formator. Cu acest prilej, participantii vor primi feedback atat din partea formatorului cursului cat si din partea colegilor de grupa. Pentru o mai buna perceptie a posturii de formator, in conditiile in care exista acordul participantilor, pe parcursul sesiunilor de curs pot fi utilizate camere foto si camere video.

Cursul se adreseaza atat formatorilor care si-au dobandit partial competentele pe cai informale, cat si tuturor persoanelor care doresc sa se pregateasca pentru ocupatia de Formator (persoane care vor sa profeseze in domeniul serviciilor de formare profesionala respectand cadrul legal in vigoare si cerintele Uniunii Europene: instructori, profesori care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de lucru cu adultii, persoane cu atributii de formare profesionala, membrilor departamentelor de resurse umane, etc).

Examenul de absolvire consta intr-un test scris, sustinerea unei sesiuni de trainig de 10 minute, redactarea planului lectiei prezentate si redactarea unei programe de pregatire.

Absolventii vor primi certificat de absolvire recunoscut la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice si Ministerul Educatiei Nationale.

Continut tematic:

• formatorul - statut, profil, rol;

• principiile educatiei adultilor;

• etapele procesului de formare;

• metode si tehnici interactive de formare;

• planificarea si structurarea lectiei;

• etapele eleborarii unui program de formare profesionala;

• elaborarea programei analitice;

• evaluarea cursantilor, formatorilor si a sesiunii de formare;

• revizuirea si promovarea programului;

• aspecte psihologice in procesul de formare;

• comunicarea in procesul de formare.

Durata: 40 de ore

Conditie de acces: studii superioare

Locatia desfasurarii cursului: Sediul CPPC, B-dul Unirii nr. 22, sector 3, Bucuresti (in incinta cladirii care gazduieste si sediile Ministerului Culturii si Bibliotecii Nationale a Romaniei)

Tarif: 1000 de lei.

Contravaloarea taxei de curs poate fi achitata de catre beneficiarii persoane fizice in 2 rate (50 % la inscriere si 50 % la finalizarea programului) fie cash (in cadrul sediului Centrului) fie prin O.P.

Cazarea participantilor este posibila in limita locurilor disponibile. Contravaloarea unei nopti de cazare este de 40 de lei / noapte.

Contact: Expert Consultant Ioana Ghenciu

Programe coordonate: Formator, Manager de proiect, Evaluator de proiecte, Restaurator & Conservator bunuri culturale/obiecte de arta si monumente, SSM

Tel: 021/310.08.15, 0788.371.254

Fax: 021/310.08.16 

E-mail:ioana.ghenciu@cppc.ro

Despre Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura

Centrul de Pregătire Profesională în Cultură (CPPC) este o instuţie publică, de nivel naţional, ce funcţionează în subordinea Ministerului Culturii. CPPC este principalul furnizor de programe de formare profesională din domeniul culturii, cu o tradiţie de peste 40 de ani în domeniu. Cursurile oferite sunt recunoscute la nivel naţional de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi al Persoanelor Vârstnice şi de către Ministerul Educaţiei Naţionale.