Ciclu de productie

Definitie Ciclu de productie

Succesiune a activitatilor prin care materia prima trece, in mod organizat, pentru a fi transformata in produs finit.Ciclul de productie se stabileste atat pentru fiecare produs, subansamblu si piesa in parte, cat si pe intreprindere, sectie sau atelier.Ciclul de productie este format din:a) perioada de lucru - in cadrul careia, in anumite conditii tehnico-organizatorice, au loc modificari dimensionale si de greutate sau ale proprietatilor fizice si chimice ale obiectivelor muncii si care se compune din activitati de pregatire-incheiere, procesul de transformare propriu-zisa si activitati de serviceb) intreruperi - obiectele muncii, desi se afla in procesul de productie, nu sufera nici o modificare. La randul sau, procesul de transformare este alcatuit din operatiisi procese naturale. Intreruperile in procesul de transformare pot fi intreruperi in cadrul schimbului, intreruperi interoperatii si intreruperi interschimburi.Intreruperile in cadrul schimbului se impart in:- intreruperi de lot- intreruperi de asteptare- intreruperi de completare.Intreruperile interschimburi sunte determinate de regimul de lucru adoptat, de numarul de schimburi in cadrul unei zile calendaristice. si de durata schimburilor.In cazul produselor complexe rezultate, in final, prin ansamblare este necesar sa se deosebeasca ciclul de productie al semifabricatelor, ciclul de prelucrare si ciclul de ansamblare. Suma primelor doua formeaza ciclul de productie al unei piese, care impreuna cu ciclul de asamblare formeaza ciclul de productie al unui produs.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Ciclu de productie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Ciclu de productie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Ciclu de productie. Definitiile termenilor despre Ciclu de productie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Ciclu de productie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Ciclu de productie.