Moastele Sf. Gheorghe si Sf. Andrei in premiera absoluta pe Valea Prahovei

Locul desfasurarii: Biserica Centrului Montan al Jandarmeriei Romane

Organizator: Centrul Montan al Jandarmeriei Romane din Sinaia

Moastele Sf. Gheorghe si Sf. Andrei in premiera absoluta pe Valea Prahovei

De marea sărbătoare a “Izvorului Tămăduirii“, în data de 29 aprilie 2011, începând cu orele 13.00, pe Valea Prahovei, la Biserica Centrului Montan al Jandarmeriei Romane din Sinaia (Str. Cumpătu nr. 1), păstorita de preotul militar Tănase Benone și prin Înalta și Aleasa Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a Mitropolitul Ardealului -- Înalt Prea Sfințitului Dr. Laurențiu Streza, vor poposi Moaștele “Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” -- Purtătorul de Biruința și “Sfântului Apostol Andrei” -- Cel Întâi Chemat, Ocrotitor al României. Slujba de sfințire a apei, specifica zilei de “Izvorul Tămăduiri” va fi săvârșita de un sobor de preoți în prezenta “Sfintelor Moaște”.

Prin bunăvoința preotului militar Boroș Ioan Epaminond, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov, o părticica din “Moaștele Sfântului Andrei” va fi donata Centrului Montan al Jandarmeriei Romane din Sinaia, rămânând sa vegheze asupra noastră, a tuturor, și sa mijlocească, în fata lui Dumnezeu, sănătatea, pacea și armoniea pentru credincioșii care vor trece pragul bisericii militare, oricând vor simți nevoia de Dumnezeu și după acea data.

Pelerinajul la “Sfintelor Moaște” înseamna dragoste creștină, descoperire sufleteasca, convorbiri duhovnicești,  ieșirea din rutina,  smerenie, împreuna lucrare și comunicare cu Dumnezeu.

Sunt așteptați, sa participe, toți cei care se vor afla în preajma, localnici sau turiști, toți credincioșii care vor petrece Marele Praznic al Învierii Domnului în aceasta minunata zona a Văii Prahovei, unde în premiera absoluta vor poposi pentru 2 zile ( 29 și 30 aprilie 2011) odoarele sfinte ale creștinismului.

Cu speranța intru Hristos Cel Înviat va așteptăm sa ne umplem împreuna sufletele de bucurie duhovniceasca și pace intre oameni, vegheați de Crucea de pe Caraiman, luminata asemeni stelei călătoare vestitoare a nașterii și izbăvirii neamului omenesc.

Confirmare pana la data: 29 aprilie 2011

Participare: Intrare libera