Cele mai interesante noutati despre aerul conditionat

BUCURESTI - 21 august 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Imobiliare

Climatizarea cu aer conditionat a fost considerata un lux pana de curand, insa trebuie sa recunoastem ca societatea moderna se bazeaza foarte mult pe acest serviciu. Incepand cu spatiile publice si continuand cu locuintele si afacerile private, mediul construit este afectat de temperaturile ce par sa creasca din ce in ce mai mult in timpul verii.

aer conditionat

aer conditionat

 Solutionarea prin sisteme inteligente de climatizare care sa compenseze incalzirea produsa de efectul de sera, ventiland astfel corespunzator spatiile care nu au ferestre ce se pot deschide, 

Reprezentant topaerconditionat.ro

Un specialist in fizica constructiilor si in parametrii higrotermici spune ca “Problema materialelor moderne, cum ar fi sticla folosita la constructia zgarie-norilor sau altor cladiri moderne cu mari suprafete vitrate, nu poate fi solutionata decat prin sisteme inteligente de climatizare care sa compenseze incalzirea produsa de efectul de sera, ventiland astfel corespunzator spatiile care nu au ferestre ce se pot deschide”. Asadar este usor de concluzionat ca un  aparat de aer conditionat  performant poate functiona optim indiferent de parametrii existenti. Indiferent de modul cum este construita o cladire, de dimensiunea ferestrelor sau de orientarea fatadelor, aerul conditionat a ajuns la performanta de a oferi solutii absolut toate problemelor de ventilare si climatizare. Cercetatorii lucreaza chiar la inventarea unor sisteme care sa poata climatiza si spatii exterioare precum stadioane generand un microclimat care sa ofere conditii de confort sportivilor si spectatorilor, in timp ce toate evenimentele se desfasoara inca in aer liber.

Cele mai importante beneficii ale climatizoarelor de ultima generatie sunt functionarea integrata si imbinarea tuturor functiilor legate de reglarea calitatii aerului intr-un singur dispozitiv. Eficienta energetica este unul dintre cele mai cautate atribute ale acestor aparate, iar noile modele de sisteme de aer conditionat ofera raportul optim dintre consumul de energie electrica si aerul rece produs cu ajutorul acesteia. Ultimele modele de climatizoare au un consum mult mai rational decat cele de pana acum, insa daca doriti un aparat cu adevarat performant, un sistem de tip inverter va poate ajuta sa economisiti chiar si pana la 50% la factura de energie electrica. Functionand automat si regland in mod inteligent intensitatea de functionare, un sistem inverter consuma putina electricitate raportat la debitul de aer rece.

Confortul sezonier este si el important daca doriti sa profitati la maxim de pe urma aparatului de climatizare. Faptul ca poate sa mentina un nivel termic constant indiferent de anotimp este un alt avantaj care recomanda sistemele de climatizare. Cu ajutorul lui puteti trai, cu exceptia momentelor in care parasiti cladirea, numai la 22 de grade Celsius, adica temperatura cea mai confortabila.

Siguranta si promptitudinea sunt alte beneficii aduse de sistemele noi de climatizare. Un aparat de aer conditionat cu adevarat performant nu mai functioneaza pe termen scurt, precum modelele precedente. Intretinerea acestora este mult mai facila, agentii refrigeranti nu se consuma la fel de repede, iar consumabilele sunt necostisitoare. Astfel aveti avea la dispozitie un sistem sustenabil, care nu polueaza mediul cu deseuri si care consuma putine resurse, in timp ce dumneavoastra va puteti baza pe el oricand aveti nevoie. Eliminarea masurilor speciale de mentenanta inseamna ca nu veti fi niciodata luati prin suprindere de un val de caldura sau de frig, fara ca aparatul de climatizare sa functioneze perfect si sa fie gata sa tina piept temperaturilor extreme.