HEKS/EPER România – Primul parteneriat certificat DG ECHO în România

Cluj - Napoca - 12 decembrie 2023

Comunicat tip General in Administratie Publica, ONG, Social, CSR

Live site

Din dorința de a-și extinde și valorifica potențialul de actor umanitar, Fundația HEKS/EPER România devine primul ONG din țara noastră acreditat de către Comisia Europeană pentru Protecție civilă și operațiuni de ajutor umanitar (DG ECHO). Acest parteneriat atestă că Organizația, cu sediul în Cluj Napoca, se aliniază standardelor UE și internaționale de implementare a proiectelor de ajutor umanitar și este eligibilă pentru solicitarea și obținerea finanțărilor în perioada programatică 2021-2027. Uniunea Europeană ajută în fiecare an milioane de victime ale conflictelor și dezastrelor naturale prin intermediul departamentului său DG ECHO. În prezent, ECHO se numără printre donatorii principali ai HEKS/EPER România, susținând continuu intervențiile sale în crizele majore la nivel mondial.

DG ECHO

DG ECHO

In urma unui proces riguros de evaluare a entității, întregul colectiv HEKS/EPER România, împreună cu cei cinci membri ai Comitetului Director, au primit cu satisfacție si bucurie vestea certificării EU notând oportunitățile de extindere a activității sale în ajutorarea a cât mai multor persoane vulnerabile afectate de crizele umanitare. Emanuel Țapu, Directorul HEKS/EPER România, a afirmat: “Fundația noastră este onorată să facă parte din cele peste 160 de organizații partenere acreditate UE, prin care DG ECHO asigură asistență umanitară în întreaga lume. Expertizei noastre, demarată în 2016 la nivel de proiecte de cooperare pentru dezvoltare, cu accent pe prevenirea abandonului școlar și facilitarea accesului pe piața muncii pentru grupuri defavorizate în România, s-a adăugat cea de ajutor umanitar de urgență către populațiile vulnerabile din zone greu accesibile din cauza conflictelor sau dezastrelor naturale.”

“Colaborarea noastră cu DG ECHO este de o importanță capitală pentru oamenii din țările afectate de conflicte și din zonele predispuse la dezastre. Sprijinul venit din partea Uniunii Europene este crucial pentru noi, deoarece ne permite să ne extindem activitatea și să ajutăm persoane vulnerabile din întreaga lume.” a declarat Alina Ciorba, Desk Officer Humanitarian Aid. Aceasta a adăugat: “Pentru un ONG din țara noastră, obținerea în premieră a unui certificat DG ECHO, reprezintă atât recunoașterea eforturilor și calității muncii depuse de o echipă devotată de români, dedicați proiectelor de ajutor social și umanitar, cât și evoluția atingerii standardelor internaționale care stau la baza acestui parteneriat.”

 

HEKS/EPER Elveția, fondatorul HEKS/EPER România și-a pus amprenta în România încă din anul 1977 prin acordarea de ajutor umanitar după tragicul cutremur de atunci. Și după 1989, organizația a continuat, cu forțe sporite, intervențiile din România, focusându-se pe ajutor social și dezvoltarea serviciilor sociale, implicându-se și în proiecte de dezvoltare rurală.

Odată cu deschiderea în 2015 a biroului HEKS/EPER România, la Cluj-Napoca, misiunea fundației, de a sprijini persoanele care au nevoie de ajutor social și economic imediat, a căpătat o bază solidă, iar proiectele organizației au catalizat o paletă mult mai amplă de grupuri marginalizate ori vulnerabile, ale societății românești și internaționale.

 

Detalii : Alina CIORBA, Desk Officer Humanitarian Aid

E-mail:  romania@heks-eper.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/davantage-consult/heks-eper-romania-primul-parteneriat-certificat-dg-echo-in-romania