Ce alegem… un implant premium sau un implant standard?

BUCURESTI - 13 octombrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Ce alegem… un implant premium sau un implant standard?

implant dentar

implant dentar

 Implant premium vs standard... 

dentist-who

In momentul de fata, pe piata din Romania exista zeci de marci de implante. Fiecare producator laudand marca proprie si aducand argumente pentru a arata calitatile implantului respectiv.

Oare pentru o buna osteointegrare aceasta sa fie cheia… tipul de implant? Sau cel mai important lucru sa fie calitatea si cantitatea osului pacientului? Cercetarile au dovedit ca, in marea majoritate a cazurilor important este terenul pacientului (tipul de os), dar in cazurile in care osul este deficitar, un implant calitativ poate tranfsorma o situatie incerta intr-o reusita.

Si totusi ce implant vom alege?

Pentru asta trebuie sa cunoastem mai multe lucruri despre procesul de fabricatie al unui implant dentar.

Implantul dentar este realizat din titan cu o puritate de 99.75%.

Realizarea implantelor, se face prin frezarea lor dintr-o bara de titan. Majoritatea implantelor sunt apoi sablate cu o pulbere de oxid de aluminiu.

Implantele premium, difera de cele standard, prin procesul tehnologic de frezare, dar si prin prelucrarea si tratarea  suprafetei implantului. Aceste implante sunt frezate, astfel incat sa rezulte, un ax si spire cu o forma ergonomica si care sa favorizeze condensarea osului in jurul implantului.

Deoarece s-a demonstrate, prin diverse studii clinice si de laborator, ca de un implant cu o suprafata rugoasa si hidrofila, adera mult mai usor sangele si celulele osoase, suprafata implantului este tratata.

De aceea, implantele premium, sunt supuse unei gravari acide si apoi unei acoperiri cu hidroxiapatita de calciu, pentru a realiza o suprafata la care osul sa adere cu usurinta.

Aceste tratamente de suprafata imbunatatesc osteointegrarea (capacitatea organismului de a forma in jurul implantului os) si fac ca implantul sa fie mult mai usor acceptat.

In cabinetul nostru, veti gasi un implant cu calitati premium la un pret accesibil.