Implant dentar

BUCURESTI - 11 august 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Implantul dentar, prezentare generala, descriere si calitati, precum si pasi ce trebuiesc urmati...

Implant dentar | Dentist-who

Implant dentar | Dentist-who

 Implantul dentar, cea mai moderna si cea mai folosita metoda de tratament pentru inlocuirea unui dinte lipsa 

Dentist-who

Implantul dentar reprezinta in general o manopera relativ simpla, atat pentru medic cat si pentru pacient.

Astfel,  procedura de inserare de implanturi poate dura de la 15 minute pana la 2 ore, in functie de numarul de implante  inserate si de complexitatea interventiei,  dar si de suportul osos.  

Technica chirurgicala va fi facilitata in cazul unui suport osos corespunzator atat ca volum cat si ca densitate osoasa.

Extractile traumatizante, protezarea tardiva si bolile asociate, reprezinta factori care duc la scaderea volumului si  a calitatii osului primitor de implante.

Atunci cand medicul stomatolog ne informeaza despre un dinte ca este irecuperabil si ca necesita extractie, ne va furniza si variantele prin care vom inlocui dintele pierdut.  Acestea sunt; punte dentara sau implant dentar .

Daca algem implantul dentar pentru a nu modifica dintii laterali trebuie sa avem in vedere ca implantul dentar se poate insera abia dupa sase luni de la extractie, timp in care apare un fenomen de liza osoasa prin care creasta alveolara  isi va micsora volumul

In clinica noastra acest aspect, il avem in vedere din faza de extractie, cand realizam pe langa extractia dintiilor irecuperabili si aditii de os si membrana, care mentin patul osos si reduc resorbtia crestei alveolare.

De asemenea in cazul in care volumul osos nu este suficient pentru plasarea de implante se poate opta pentru proceduri mai complexe de aditie osoasa, lifting de sinus, s.m.d.

Citeste mai departe ...