Alegerea unui sistem de supraveghere

BUCURESTI - 2 februarie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, IT&C, Tehnologie, Internet

Sistemele de supraveghere video ofera posesorului sau si politiei un set in plus de ochi care vegheaza non-stop asupra posibilelor pericole din jurul casei sau a unei afaceri. Sistemul pe care il instalati poate varia foarte mult in functie de zona acoperita si de nivelul de supraveghere necesar.

In trecut, imaginea captata la camere de supraveghere video era transmisa catre casetele video sub forma unui semnal analog si stocata pe ele. Casetele erau apoi depozitate si vizionate in functie de necesitate.

Astazi, imaginea digitala reprezinta standardul. Ea permite inregistrarii sa fie stocata pe un suport digital in aceeasi maniera in care un computer isi stocheaza datele pe un hard drive. Acest lucru permite stocarea unei cantitati foarte mari de informatii video pe un suport de dimensiuni mult mai mici decat in trecut si la o calitate net superioara.

Imaginile captate pe sisteme de supraveghere video pot fi insotite si de sunet, iar la sistemele mai performante, pot fi chiar si color, in HD.

Cand decideti sa instalati un sistem de supraveghere video trebuie sa stiti exact scopul in care il veti folosi: fie pentru o monitorizare generala, fie pentru a rezolva o problema anume. Astfel va veti putea decide asupra tipului de camera supraveghere pentru care veti opta si complexitatea generala a sistemului.

Un prim aspect la care trebuie sa va ganditi este daca doriti ca sistemul de supraveghere sa fie vizibil sau nu. Sunt unele afaceri la care se preteaza camere supraveghere la vedere, a caror simpla prezenta indreapta conduita sociala si poate determina infractorii sa-si abandoneze planurile. In alte cazuri, camerele mici, care pot fi usor ascunse sunt de preferat.

Un caz tipic de utilizare a acestor camere de supraveghere este atunci cand in casa suspectati un comportament nefiresc, fie al dadacei sau al partenerului. Camerele neobservate vor surprinde un comportament nealterat si va vor arata adevarul. Ele pot fie sa condamne pe cineva, fie sa-l absolve de orice suspiciune. In aceasta situatie este indicata folosirea camerelor wireless, sau fara fir, pentru a nu avea niciun indiciu care sa conduca la demascarea camerelor.

Pentru securitatea generala, a unei companii de exemplu, cea mai folosita metoda este utilizarea unui sistem complex de camere de supraveghere, ce contine camere amplasate in locatii diferite, astfel incat sa acopere cat mai bine perimetrul observat. In cazul companiilor mai mari se obisnuieste concentrarea tuturor echipamentelor de preluare si stocare a imaginii intr-o singura camera si desemnarea unui personal care sa monitorizeze permanent activitatea surprinsa de camere.

Pe langa transmisiunea live, care poate detecta anumite fapte in timp real, inregistrarea imaginilor si vizionarea lor ulterioara se poate dovedi a fi foarte utila in anumite situatii.

Supravegherea cu camere supraveghere IP a devenit foarte populara datorita caracteristicii sale de a transmite live pe Internet imaginile surprinse si usurinta lor de a fi vizionate din orice loc din lume. Si in acest caz, stocarea imaginilor pentru o vizionare ulterioara este posibila fara probleme.

Oferta completa de sisteme de supraveghere puteti gasi pe site-ul nostru http://sistemedesupraveghere.com

Despre Digital Tech Trading Srl

Firma Digital Tech Trading şi-a început activitatea în anul 2007, pornind de la ideea de a oferi clienţilor o gamă variată de camere supraveghere la cel mai bun raport pret/calitate.